2017. május 14., vasárnap

Bizonyságaid örökkévaló örökségem

,,Lassan-lassan kiűzi az Úr, a te Istened e népeket előled. Nem lehet őket hirtelen kipusztítanod, hogy a mezei vadak meg ne sokasodjanak ellened.,,- 5Móz 7,23


Fontos Ige a kanaániták elpusztításával kapcsolatban!

Isten akaratából ezeket nem lehetett azonnal, egy csapásra kiirtani. Izrael szám szerint még nem volt olyan nagy, hogy uralhatta volna az egész országot. A mezei vadak elszaporodhattak volna.

Egymás után kellett az ellenség maradványainak eltűnniük.

Ez is fontos tanítás a keresztyén ember bűn elleni harcát tekintve. Amikor egy ember a Szentlélek munkájaként hitre jut, valami új jön létre benne.

Az Úr Jézus vesz lakozást benne.

Isten azonban nem pusztítja el a bűnöket mindjárt a szívében. Ezeknek vissza kell húzódniuk. Elvesztik uralmi helyzetüket.

Idáig az ember a bűnöket szerette. Most szívének szeretete az Úr Jézusra irányul, Aki értünk adta életét - a bűnöket pedig kezdi gyűlölni a hívő.

Az Úr Jézus iránti szeretet fejlődik, erősödik. Mindez az Igéhez való hűséges élet által, buzgó imádkozás által, hűséges keresztyénekkel való közösség által, megalázás és szenvedés által megy végbe.

Ahol mindez megtalálható, ott növekszik az Úr Jézus iránti szeretet, és a gonosz iránti gyűlölet. Ahol pedig hiányoznak ezek, ott a bűn erői előmerészkednek "vasszekereikkel" a szív mélyéből, megtámadnak, legyőznek minket, mint ahogy ezt Dávidnak meg kellett tapasztalnia, mikor Bethsabéval vétkezett.

Nem mi űzzük el, és pusztítjuk el a bűnöket, ez Isten műve. Mi csak növekedhetünk az Isten iránti szeretetben, Aki legyőzi a mi ellenségünket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése