2017. május 16., kedd

Varga László: Isten asztaláról

"Ő megbocsátja minden bűnödet, meggyógyítja minden betegségedet, megváltja életedet a sírtól, szeretettel és irgalommal koronáz meg. Betölti javaival életedet, megújul ifjúságod, mint a sasé."- Zsoltárok 103,3-5


Én nem hiszem, hogy ez az ige az öregeknek szól, hogy az ő ifjúságuk újuljon meg. Bár valószínű, hogy ők se maradnak ki ebből az ígéretből. De úgy érzem, elsőként éppen a mai fiataloknak van erre a legnagyobb szüksége. Annyi az öreg fiatal! Akik éveik száma szerint fiatalok, de magatartásuk azt árulja el, hogy belül már egészen megöregedtek. Nem tudnak hinni, nem tudnak lelkesedni, nem képesek jövendőt építeni, családot alapítani stb. stb. Túl vannak minden bűnön, lelkük belebetegedett. Nincs miért élniük, csak a halált várják. Fiatal testvéreim, kár vénen élni át egy életet! Isten fiatalokra vár. Ép lelkű, eleven emberekre, munkatársakra ebben a nyomorult világban. Ha akarod, ha vállalod, megújít és valóban fiatallá tesz. Nem érdekli Istent a múltad, Ő a jövő alkotója. Ha kéred, eltörli múltad minden átkát, erőt és lendületet ad, életednek értelmet, munkádnak örömöt, családodban szeretetet, boldogságot. Akarod? Lehetsz akár tizenhét, akár hetven éves, megújul ifjúságod, ha rá bízod.


Uram, fiatal akarok lenni a Te szolgálatodban, lelkes, bátor, tiszta szívű fiatal. Tudom, előtted nem az évek számítanak. Te fel tudod használni az öregek tapasztalatait éppen úgy, mint a fiatalok lelkesedését. Engem vajon mire akarsz felhasználni? Nem akarok nyugdíjba vonulni, nem akarom feladni életemet, nem azt kérem, hogy adj annyi ajándékot, hogy eltengődhessem hátralevő napjaimon. Ha Krisztus megváltotta, Övé az életem, s Ő értéket ad annak. Mutasd meg, Uram, hol van rám szükséged! Állíts a magam helyére, őrként, harcosként, építőként, vezetőként vagy beosztottként, de oda állíts, ahol kellek, ahol hiányzik az én munkám! Töröld el múltamból mindazt, ami akadályoz, tégy fiatallá, hogy úgy tudjam betölteni rám bízott feladataimat! Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése