2017. szeptember 1., péntek

Örömteli mindennapok: Az Ige fegyvere

Máté 4:1-11; Márk 1:12-13; Lukács 4:1-13.


Jézus így válaszolt neki: “Meg van írva, hogy nemcsak kenyérrel él az ember.” (Lukács 4:4)

Amikor a Szent Szellem elvezette Jézust a pusztába, a gonosz megkísértette. Hogy reagált Jézus erre? Minden kísértésre így válaszolt: meg van írva. Az Isten Igéje a Szellem kardja (Efézus 6:17.), ez az egyetlen támadó fegyver, amivel rendelkezünk. Jézus megmutatta, hogy miként használjuk azt.
Mivel Jézus az Isten Igéje (János 1:1), bármi, amit mondott, az Ige volt. Kísértése idején azt mondhatta volna: “Sicc innen!”, és az ördögnek el kellett volna mennie. Ennek ellenére Ő az írott Igét idézte minden alkalommal, ugyanazt az Igét, amit te és én idézünk ma.
Ez a tény hatalmas biztonságot ad nekünk abban, hogy Isten írott Igéje elegendő a számunkra. Jézusnak a Sátántól telhető legnagyobb kísértéssel szembenézve sem volt szüksége egyébre, mint a már feljegyzett Igére. Az Ige megtartotta Őt és képessé tette arra, hogy a bűnre vezető minden kísértést legyőzze. Valószínű, hogy amikor visszatér a földre, csupán a leírt Igét fogja szólni, hogy legyőzze az ellenségeit. Nem csoda, hogy Sátán megpróbál megakadályozni bennünket abban, hogy Isten Szavát ismerjük és tanulmányozzuk.
Isten odaadta Igéjének hatalmas fegyverét neked. Amikor hit által szólod az Igét, akkor reszket a pokol. Sátán és talpnyalói már megtapasztalták, hogy mit tud tenni az Ige. Ismerik az erejét. Szükséges, hogy ismerd és higgy is benne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése