2017. október 1., vasárnap

Joel Osteen: Milliókat inspirálva

Joel Osteen Texasban, Amerikában született. 1987-ben kötött házasságot Viktóriával, két gyermek édesapja.
Joel a Lakewood Church pásztora, ami Amerika legnagyobb és leggyorsabban növekvő egyháza (Church Growth Today 2009). 2005. július 16.-án, 95 millió dolláros felújítás után Lakewood Church beköltözött a 16000 ülőhelyes új otthonukba. Ez most a legnagyobb mindennapi használatban levő egyházi létesítmény. Joel itt minden héten 38000 látogatónak hirdeti a remény és bátorítás üzenetét. Joel a legnagyobb nézettségű inspiráló személy Amerikában (Nielse Media Group). A hetente közvetített prédikációit 7 millió amerikai nézi. Rendszeres közvetítések majdnem 100 országba jutnak el.

Első könyve „Your Best Life Now” 2004-ben jelent meg a Time Warner gondozásában (Magyar kiadás: „Életigenlők könyve” Atheneum, 2005) felkerült a New York Times bestseller listájára és gyorsan elérte az első helyet. Több mint két évig volt az első helyezett és több mint 4 millió példányt adtak el belőle. Joel bekerült a „10 Legérdekesebb (rendkívüli, lebilincselő) ember 2006” listájára és megkapta a „Legmeghatározóbb keresztény személyiség 2006-ban” címet a Church Report magazin olvasóitól.
Új könyve a „Become a Better You” 2007-ben jelent meg (Magyar kiadás: „Jobb emberré lenni”, Új Spirit Könyvek, 2009)

Elhívásra készülve

Joel, John Osteen fia, széles körben elismert keresztény prédikátor és alapítója a Lakewood Church-nek, Rádió és televízió kommunikációt hallgatott az Oral Roberts Egyetemen Tulsa-ban. 1982-ben Joel visszatért Houston-ba és megalapította Lakewood televíziós szolgálatát ahol John Osteen szolgálatát közvetítették 17 éven keresztül 1999 januárjáig mikor is édesapja eltávozott szívroham következtében.

John Osteen sok éven keresztül buzdította fiát a prédikálásra, de ő mindig elhárította mondván jobban szeret a színfalak mögött dolgozni. De 1999 elején Joel elfogadta édesapja meghívását és január 17.-én először prédikált. Senki nem tudhatta, hogy ez volt John Osteen életének utolsó vasárnapja. Két héttel később, Joel elkezdett rendszeresen szolgálni és még ebben az évben hivatalosan is kinevezték a Lakewood Church vezető pásztorává.

Új látás az új Évezredre
Szinte azonnal, a heti hallgatóság hihetetlen mértékben elkezdett növekedni és 2005 végén Lakewood Church beköltözött a mostani helyére, a volt Compaq Center-be, a 16000 ülőhelyes arénába, ami a Houston Rocket profi kosárcsapat székhelye is volt azelőtt. Joel feleségével, Viktóriával és a gyülekezet vezetőivel készen állnak az új évezredre.

Joel természetfeletti sikereinek forrása megtalálható az alap üzenetében: A mi Istenünk jó, aki meg akarja áldani azokat, akik engedelmesek és hisznek benne Jézus Krisztuson keresztül. Joel legnagyobb vágya, hogy az ő élete példája legyen ennek az elvnek és mindenki, aki hallja a remény és bátorítás üzenetét elfogadja Isten jóságát és kegyelmét és azzá legyen, akivé Isten szeretné, hogy váljon.

Hírek:
2010. március 31 - A Lakewood Church megvásárolta az eddig bérelt Compaq Centert, és így végleges otthonuknak tudhatják az épületet.

Halleluja!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése