2017. december 6., szerda

Chris pásztor :Siker a Szent Szellem által

,,És monda nékik: Ti vagytok, a kik az emberek előtt magatokat megigazítjátok; de az Isten ismeri a ti szíveteket: mert a mi az emberek közt magasztos, az Isten előtt útálatos ,,(Lukács 16:15).

Egy ember nem azért sikeres, mert mások azt mondják róla, hogy az. A tanulmányi, politikai és üzleti eredmények lényegében nem a siker meghatározásai. Az, hogy egy ember népszerű és ünnepelt az emberek által, nem jelenti, hogy Isten
előtt is sikeresnek számít. Egy Istennek tetsző sikeres élet eléri azokat a dolgokat, amelyek megtételére Isten az adott személyt elhívta.
Tehát először meg kell tudnod, hogy Isten mire hívott el. Vannak emberek, akiket dicsérnek itt a világban és sikeresnek ismernek el, de végül a pokolban végzik majd. Néhányan már ott is vannak. Nem számít, mások mit mondanak rólad, az egyetlen, aki számít, az az, Aki alkotott téged. Ő az egyetlen, Aki ismeri a rendeltetést, amiért megszülettél. Ne azért éld az életedet, hogy az emberek tapsoljanak! Jézus azt mondta: „Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri, lelkében pedig kárt vall?” (Márk 8:36-37). 
Ezt is mondta: “...a mi az emberek közt magasztos, az Isten előtt útálatos” (Lukács 16:15).

Mit értékelsz az életedben? Milyen dolgok fontosak a számodra? Mi az, ami ösztönöz téged? Mi iránt lelkesedsz? Amíg és hacsak ezek nem egyeznek meg azzal, amit Isten tart fontosnak, a Királyság dolgait és az örökkévaló értékeket,
minden haszontalan. Ne rohanj hiába, ne fektesd az energiádat a nem megfelelő dolgokba! Ne keresd az embereknek való megfelelést, tegyél mindent egyetlen céllal az elmédben: hogy kedvében járj az Úr Jézusnak, és sikeres legyél az Ő számára!

Isten azt akarja, hogy az Ő sikermeghatározása szerint legyünk sikeresek, nem pedig emberi mércék alapján. Azt akarja, hogy nagyszerű életünk legyen; azt akarja, hogy kitűnően éljünk, hogy gyümölcshozó életünk legyen; hogy eredményeket érjünk el az Ő dicsőségére. És ezeket csakis az Ő Szellemének az ereje által tehetjük meg. A Szent Szellem nélkül nem számít, mit teszel, az üres lesz. Az igazi siker a Szent Szellem által van, és Isten elhívásának, tervének és céljának a betöltésében az életedre nézve. 

Ima
Drága Atyám, köszönöm a Szent Szellem erejét, amely
munkálkodik bennem és megnyilvánul mindenben,
amit teszek. Így a munkám itt a földön megszentelt Teelőtted,
és hatásos, hogy sokakat dicsőséges megváltásodba
vezessen Ezért a végtelen győzelem, siker bővölködés,
egészség és igazság életét élvezem Jézus nevében. Ámen.


További tanulmányok:


Róma 15:16; 
Hogy legyetek a Jézus Krisztus szolgája a pogányok között, munkálkodván az Isten evangyéliomában, hogy legyen a pogányoknak áldozata kedves és a Szent Lélek által megszentelt.

János 15:5; 
Ez a világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be azt.

Lukács 12:15;
Meglássátok, hogy eltávoztassátok a telhetetlenséget; mert nem a vagyonnal való bővölködésben van az embernek az ő élete.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése