2017. december 5., kedd

Kenneth E. Hagin: El Shaddai!

,,Mikor Ábrám kilencvenkilenc esztendős volt, megjelenék az Úr Ábrámnak, és monda néki: ÉN A MINDENHATÓ ISTEN VAGYOK, EL SHADDAI, járj énelőttem, és légy tökéletes.,, — 1MÓZES 17,1.


A héber eredeti szerint ebben az ószövetségi versben Isten azt mondta:
„Én El Shaddai vagyok.” Isten hét szövetségi néven nyilatkoztatta ki magát Izraelnek, ezek egyike volt az El Shaddai — szószerinti jelentése: ‘az Isten, aki több, mint elegendő’ vagy ‘az, aki teljességgel elegendő’.

Növeli a hitedet, ha úgy gondolsz Istenre, mint „aki több, mint elegendő!” Isten az ó szövetség egésze alatt megjelenítette és kinyilatkoztatta magát mint El Shaddai — az Isten, aki több, mint elegendő. Amikor például kihozta Izrael gyermekeit az egyiptomi rabszolgaságból, a fáraó katonái utánuk mentek, hogy elfogják, és újra rabszolgákká tegyék őket. Izrael gyermekeinek egyik oldalán a pusztaság volt, másik oldalon a hegyek, előttük meg a Vörös-tenger.

Látszólag reménytelen helyzet, de ők Istenre tekintettek — az Istenre, aki több, mint elegendő — és Ő kettéválasztotta a tengert! Megmerevítette a mélységes vizeket a tenger szívében! (2Móz. 15,8) Befagyasztotta a vizeket! A vizek fal módjára álltak mindkét oldalon, és Izrael gyalog kelt át a túlpartra. A mi Istenünk több, mint elegendő!

Megvallás: Az én Atyám El Shaddai, az Isten, aki több, mint elegendő. Ő több, mint bármekkora hegy a jobb oldalamon. Ő több, mit bármilyen ellenség mögöttem. Ő több, mit bármely akadály előttem. Ő az én tulajdon Atyám. 
És Ő az El Shaddai — az Isten, aki több, mint elegendő!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése