2017. április 27., csütörtök

Alfred Christlieb: Bizonyságaid örökkévaló örökségem-


Jerikó be- és elzárkózott az Izrael fiai miatt. - Az Úr ezt mondta Józsuénak: Lásd! Kezedbe adtam Jerikót. (Józs 6,1-2)

Izrael elérte Jerikó hatalmas erődítményét. Legyőzhetetlenül emelkedett a 20 méter magas és 12 méter széles kőfal! Három négylovas szekér tudott egyszerre, egymás mellett elmenni rajta. Mit akarnak a szerencsétlen zsidók ezzel szembeállítani?

Nem építenek faltörő kosokat, sem sáncot. Hallgatva vonul a nép hét napon át a város körül, a sereg között van Izrael Istenének a ládája, Aki szétzúzta Egyiptomot, Akinek papjai most hét kürtöt fújnak. Amikor a hetedik napon a nép hetedszer kerülte meg a várost és felhangzott a hatalmas harci kiáltás, földrengés rázta meg a várost, és leomlottak az óriási falak. Bevették Jerikót minden fáradság nélkül.

Mit mondanak nekünk ennek az erődítménynek a romjai?

1. Isten számára nincsenek legyőzhetetlen akadályok. A legerősebb erődítmény, amelyről a kémek így beszélnek, hogy a falai az eget érik - romokban hever. S ezek a kövek ezt kiáltják: "Avagy az Úrnak lehetetlen-e valami?" (l.Móz 18.14)

2. Az akadályok a leggyorsabban eltűnnek, ha az ember megvárja Isten óráját. Józsué évekig vesződhetett volna, ha a várost saját erejükből akarták volna elfoglalni. De ő engedelmeskedett Isten rendelésének, még ha az nagyon különös volt is - s egyszer csak Jerikó romhalmazzá lett. "Csöndességben és reménységben erősségetek lett volna..." (Ezs 30,15)

3. A leghatalmasabb bástya, amit a Sátán itt, e földön felemel, az Antikrisztus birodalma lesz a nagy Babilonnal.

A Jel. 18,19 ezt mondja róla: "Jaj, jaj, az a nagy város... hogy elpusztult egy órában".

Ezért Isten utolsó időkben élő népe, halld, amit Józsué:

"Légy bátor és erős! Ne félj és ne rettegj, mert veled lesz az Úr!" (Józs 1,9)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése