2017. április 26., szerda

A Valóság Rapszódiája-Chris pásztor: A Győzelmi Kiáltás

"Ti népek mind tapsoljatok, harsogjatok Istennek vígságos szóval." (Zsoltárok 47:1)



    Kezdő Igeversünk a győzelem kiáltásáról beszél. Néhány ember fájdalmában kiált fel, de a kereszténységben mi győzelemben kiáltunk fel. A diadal hangjával kiáltunk az Úrhoz. Úgy, mint Izrael fiai kiáltottak, mikor meghódították Jerikót. Amint az Ígéret Földje felé haladtak elérték Jerikót, viszont a várost bezárták, és vastag áttörhetetlen falak vették körül (Józsué 6:1).

Azonban az Úr mondott egy stratégiát Józsuénak, mely által legyőzhette Jerikót. Ez pedig a "kiáltás stratégiája" volt. “…És monda az Úr Józsuénak: Lásd! kezedbe adtam Jérikhót és királyát a sereg vitézeivel együtt. Azért járjátok körül a várost mind ti hadakozó emberek, megkerülvén egyszer a várost. Így cselekedjél hat napon át. És hét pap hordozzon hét kos-szarvból való kürtöt a láda előtt; a hetedik napon azonban hétszer kerüljétek meg a várost, a papok pedig kürtöljenek a kürtökkel. És ha majd belefúnak a kos-szarvba, mihelyt meghalljátok a kürtnek szavát, kiáltson fel az egész nép nagy kiáltással, és leszakad a város kőfala magától, és felmegy arra a nép, kiki az előtte való helyen. ” (Józsué 6:2-5). Mikor az emberek úgy cselekedtek, ahogyan az Úr utasította Őket, a falak maguktól teljesen leomlottak (Józsué 6:20).

Sok ember nem ért meg minket, amikor kiáltunk; ez szellemi dolog. A Biblia azt mondja nekünk Jézusról, hogy "Ő maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak először a kik meghaltak volt a Krisztusban:” (1 Thesszalonika 4:16). Ugyanilyen volt a kiáltása Lázár sírjánál; a Biblia azt mondja, “fenszóval kiálta: Lázár, jöjj ki!” (János 11:43). Lázár, aki meghalt és négy napja el volt temetve, akiről azt gondolták teste nyilván már elkezdett oszlani, élve jött ki a sírból!

Mikor győzelmi kiáltásunkat hallja az ellenség, összezavarodik; ami addig halott volt, életre kel. Sok ember csak fájdalmában kiált fel, viszont ez helytelen kiáltás. a mi hangunk a diadal hangja. Mi már a csata előtt kiáltunk, a kihívások előtt, ezért mikor jönnek a gondok, könnyű lesz a győzelem. Nincs győzelem kiáltás nélkül. Mikor problémákkal nézel szembe, kiálts, nem elkeseredésedben, hanem győzelemben.Még akkor is, ha éppen nem vagy boldog, kiálts! Akár most is, kiálts a diadal hangjával. Ez a hit cselekedete! Kiálts, és jelentsd ki, hogy győztél! A jövő a kiáltásodtól függhet, szóval ne maradj csendben, kiáltsd ki a győzelmed.

Ima
Drága Atyám, köszönöm hogy kinyilatkoztattad ma Igédet a szellememben. Mindig és mindenhol diadalmaskodom a Szent Szellem ereje által, és az öröm kiáltása van az ajkamon örökké, Jézus Nevében. Ámen!

További tanulmányok:

Józsué 6:16;
És lőn, hogy a hetedik forduláskor kürtölnek vala a papok a kürtökkel, Józsué pedig monda a népnek: Kiáltsatok, mert néktek adta az Úr a várost!

1 Sámuel 4:5;
És mikor az Úr frigyládája a táborba érkezék, rivalgott az egész Izráel nagy rivalgással, hogy megrendüle a föld.

Zsoltárok 5:11;
És majd örülnek mindnyájan, a kik bíznak benned; mindörökké vígadjanak, és te megoltalmazod őket, és örvendeznek te benned, a kik szeretik a te nevedet.

1 éves Biblia olvasási terv: Lukács 20:1-19; 1 Sámuel 18-19;
2 éves Biblia olvasási terv: Márk 4:30-41; 3 Mózes 23;

Olvasd az Igét, Szeresd, éld meg, járj a neked szánt áldásokban és állj készen a győzelemre
Szeretettel


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése