2017. április 26., szerda

A Valóság A Rapszódiája-Chris pásztor: Használd a hited


"Mert a nékem adott kegyelem által mondom mindenkinek közöttetek, hogy feljebb ne bölcselkedjék, mint a hogy kell bölcselkedni; hanem józanon bölcselkedjék, a mint az Isten adta kinek-kinek a hit mértékét." (Róma 12:3)....



    Az ApCsel 14 arról beszél, hogy Pál egy Listra nevű városban prédikált, és észrevett egy embert, aki már az anyja méhétől fogva béna volt: " És Listrában ül vala egy lábaival tehetetlen ember, ki az ő anyjának méhétől fogva sánta volt, és soha nem járt. Ez hallá Pált beszélni: a ki szemeit reá függesztvén, és látván, hogy van hite, hogy meggyógyul, Monda nagy fenszóval: Állj fel lábaidra egyenesen! És felszökött és járt.” (ApCsel 14:8-10).

Mikor ez az ember hallotta Páltól az Evangéliumot, az hitre juttatta őt, de a hit önmagában nem tett jót vele. Még mindig béna volt, habár volt hite. Annyira szinte kitapintható volt a hite, hogy Pál észrevette azt, érzékelte,hogy az embernek hite van rá, hogy meggyógyuljon.

Ugyan ebbe a kategóriába tartoznak sokan ma is a Krisztus testén belül. Van hitük, de még mindig el vannak havazva a csapások miatt és áldozatként élnek. Az a gond velük, hogy nem használják a hitüket. A hit olyan mint a valuta, használnod kell. Mint a pénz a bankszámládon, a pénztárcádban, vagy a zsebedben, semmit sem ér, csupán mert nálad van, csakis ha felhasználod. Kezdj valamit a hiteddel. A Biblia azt mondja, "a hit is, ha cselekedetei nincsenek, megholt ő magában." (Jakab 2:17). Ez azt jelenti, a hit az annak megfelelő cselekedetek nélkül; a hit melyet nem használnak, halott. Képzeld el, a béna embert ha vitatkozott volna Pállal, vagy hezitált volna mikor Pál azt mondta, álljon fel; megsemmisítette volna saját hitét. De abban a pillanatban mikor az Igére reagált, hite aktiválódott és csoda származott belőle.

Általában nem azzal van a gond, hogy Isten gyermekeinek nincs hitük, mindenkinek van hite. A gond az, hogy sokan közülük nem használják a hitüket. A hit aktív kell legyen, és nem passzív. Használd ma a hitedet.

Ima
Drága Atyám, köszönöm hogy hitet adsz szellemembe Igéd által. Ma használom a hitemet azáltal, hogy hitemhez megfelelően cselekszem és beszélek összhangban a Te tévedhetetlen örök Igéddel. Ezért felette járok az
ellenségnek és minden viszontagságnak Jézus nevében, Ámen.

További tanulmányok:

Róma 4:17-21;
(A mint meg van írva, hogy sok nép atyjává tettelek téged) az előtt, az Isten előtt, a kiben hitt, a ki a holtakat megeleveníti, és azokat, a melyek nincsenek, előszólítja mint meglevőket. A ki reménység ellenére reménykedve hitte, hogy sok népnek atyjává lesz, a szerint, a mint megmondatott: Így lészen a te magod. És hitében erős lévén, nem gondolt az ő már elhalt testére, mintegy százesztendős lévén, sem Sárának elhalt méhére; Az Istennek ígéretében sem kételkedett hitetlenséggel, hanem erős volt a hitben, dicsőséget adván az Istennek, És teljesen elhitte, hogy a mit ő ígért, meg is cselekedheti.

Zsidók 11:3;
Hit által értjük meg, hogy a világ Isten beszéde által teremtetett, hogy a mi látható, a láthatatlanból állott elő.

1 éves Biblia olvasási terv: Lukács 21:5-38; 1 Sámuel 23-25;
2 éves Biblia olvasási terv: Márk 5:14-20; 3 Mózes 25;

Olvasd az Igét, Szeresd, éld meg, járj a neked szánt áldásokban és állj készen a győzelemre

Szeretettel


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése