2017. április 26., szerda

Alfred Christlieb-Bizonyságaid örökkévaló örökségem-Ebből tudjátok meg



Ebből tudjátok meg, hogy élő Isten van köztetek. - Szólt az Úr Józsuénak: Vegyetek fel a Jordán közepéből tizenkét követ. (Józs 3,10; 4,1-3)

Izrael az ígéret földjének határán áll. Csak a Jordán választja el őket a régen óhajtott céljuktól. Legkönnyebb lett volna hidat verni, vagy tutajt kötni össze, hogy azon átvonuljon a nép. Isten azonban még egyszer fenségesen meg akarta mutatni a népnek, mielőtt az erős népek által lakott ország elfoglalását megkezdik, hogy Ő él, és hogy Ő mindenható.

A papoknak a szövetségládával a Jordán árjába kellett belépniük, aztán akarta Isten a vizeket felül megállítani, lent pedig engedni, hogy elfolyjon.

Arra való emlékeztetőül, hogy Isten előttük ment és csodát tett, 12 követ kellett felvenniük a Jordánból, és abból emlékművet állítaniuk. Józsué eszerint a parancs szerint cselekedett. A nép szárazon ment át a Jordánon, és Gilgálnál Józsué felállította az emlékművet a kövekből. Ahogy a negyedik rész vége mutatja, Isten különösképpen a gyermekek tanítására gondolt itt. A nagy kövek láttán feltámad a kérdés a gyermekekben, s ennek kapcsán a szülők beszéljék el nekik Isten csodatettét a Jordánon való átkelésnél!

Isten nem azt akarja, hogy a gyermekek vastag tankönyvek mellett üljenek és ebből kívülről tanuljanak meg olyan dolgokat, amiket egyáltalán nem értenek. A szülők élettel telve számoljanak be nekik arról, hogy az élő Isten hogyan jelentette ki magát nekik!

Édesanyák és Édesapák, ti ezt teszitek? Hallják Isten angyalai, hogy gyermekeiteknek bibliai történeteket beszéltek el?

Hallják tőletek gyermekeitek az Isten országának titkait, vagy csak zsémbelődést és szidást?! Így jut sok mérges mag gyermekeitek szívébe.

Gondoltok arra, hogy Isten Igéjének magva is szívükbe jusson?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése