2016. november 17., csütörtök

A Valóság Rapszódiája-Chris pásztor- Az Ige és Te

Isten Igéje telve van erővel, és ez az erő valóságos és elérhető a számunkra. Ahhoz azonban, hogy kapcsolódhass ehhez az erőhöz, és a hasznodra fordíthasd, az Igében is kell járnod. Többen azt hiszik, hogy Isten dönt, és így szól: “Ezt az embert akarom megáldani, nem pedig a másikat. Ezt a személyt akarom meggyógyítani, és nem a másikat. Ezt az embert akarom sikeressé tenni, és nem azt a másikat.” De Isten nem ilyen.


A János 3:16-ban azt olvashatjuk, hogy: “Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” Isten mindenkit szeret, beleértve a bűnösöket is, akik nem ismerik Őt. Elküldte Jézust, hogy mindenkiért meghaljon. Az üdvösség, amit Jézus szerzett, mindenki számára elérhető. Isten már az egész világot megváltotta, és így is tekint rá, de nem mindenki tapasztalja meg az üdvösséget. Isten azonban már minden szükséges dolgot megtett a világ üdvösségéért.

A hiányzó láncszem sokak számára az, hogy hogyan válhat az, amit Isten nekik adott – amit Isten már elvégzett – nem csupán elérhető a számukra, de alapvető megtapasztalássá is vált személyes életükben. Hogyan működhetsz abban az erőben, amit Isten már elérhetővé tett számodra? Hogyan válhat hatékonnyá Isten Igéje “most” az életedben? Igen, Jézus meghalt érted, feltámadt a halálból, és Ő ma is él, de ez személyesen Téged hogyan érint? Hogyan mutathatod és bizonyíthatod be
az életedben, a szívedben, az otthonodban és a körülményeidben a nap huszonnégy órájában, hogy Jézus él?

A válasz egyszerű: járj Isten Igéjében. Fogadd el, és bízzál Isten Igéjében a maga egyszerűségében. Amikor hallod vagy tanulmányozod az Igét, amely minden új teremtésre vonatkozik Krisztusban, tedd személyessé a számodra, mert Isten szól hozzád. Ragadd meg, amit elérhetővé tett számodra, ragaszkodj ahhoz és tedd a magadévá. Rejtsd magadba, és vedd birtokba az Igét. Értsd meg, használd és élj általa! Isten azt akarja, hogy ezt
cselekedd az Ő Igéjével.

Ima:
Drága mennyei Atyám , köszönöm az Igédet, amely
gazdagon lakozik a szívemben, és az erejét, amely változást
eredményez az életemben! Megnyitom a szívem és a lelkem, hogy személyesen befogadjam az erő és győzelem Igéjét. Alárendelem magam az Igének, amely fölemel és kiválóvá tesz mindenben, amit teszek. Jézus nevében, ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése