2016. november 20., vasárnap

A Valóság Rapszódiája-Chris pásztor- Az Ige és a Szellem szolgálata az egyházban

Az okosságnak és tudománynak drága voltára taníts meg engem, mert hiszek a te parancsolataidnak (Zsoltárok 119:66)

Vannak dolgok, melyeket ha az emberek megtesznek, megkötözöttségekbe taszítják őket, ÉS tudtuk nélkül teszik tönkre kezeik munkáját. A Máté 22:29-ben Jézus azt mondta, hogy:
“…Tévelyegtek, mivelhogy nem ismeritek sem az írásokat, sem az Istennek hatalmát.” Az egyik ilyen hiba, amit kerülnöd kell, hogy könnyedén fogod föl a gyülekezeti istentiszteleteket. A gyülekezeti
összejövetelek következetes látogatása a prioritásod kell, hogy legyen, és tedd szokásoddá a pontosságot.

Gyűlöld a késést. Mint ahogy küzdenél, és megtennél minden erőfeszítést azért, hogy időben ott légy a munkahelyeden, illetve időben érkezz a rendszeres találkozóidra, úgy kötelezd el magad méginkább arra, hogy időben ott leszel a gyülekezetben.

A különböző tevékenységek a gyülekezeti összejöveteleken a szellemi növekedésedet, jólétedet és okulásodat szolgálják. A jelenléted által elérhetővé teszed magad számára az Ige és a Szent Szellem testületi szolgálatát. A gyülekezetben a Szent
szellem ismeretet, megértést és a dolgok józan megítélést adja Neked.

Ha bármilyen oknál fogva nem állna módodban részt venni a helyi, akkor nézz utána, hogy van-e lehetőség online részvételre. Így részt vehetsz az istentiszteleten bárhol, ahol csak vagy. A gyülekezet az igazság talaja és oszlopa. Ezen a helyen tanítanak
Téged Isten Igéjére, felvérteznek a valódi keresztény életre, és arra, hogy hatékonyan végezhesd az evangélium hirdetését. Itt tanítanak meg arra, hogy hogyan használd Isten Igéjét, hogyan élj benne és általa.

A Zsoltárok 119:66-ban ezt olvassuk: “Az okosságnak és tudománynak drága voltára taníts meg engem, mert hiszek a te parancsolataidnak.” Más szóval: “Taníts, hogy hogyan mondjam el, amit el kell mondanom, mikor mondjam, és hogy megfelelően tudjam elmondani.” Ez csak akkor történhet meg, ha alárendeled magad az Ige és a Szent Szellem szolgálatának, és erre lehetőség nyílik számodra a gyülekezetben. Az Ige és a Szellem szolgálata által a gyülekezetben isteni tanácsadást és egészséges tanítást kapsz, ami segít győztesen élned.

Ima
Drága Atyám, köszönöm, hogy józan megítélésre tanítasz az
Igéden keresztül. Örömömet lelem abban, hogy egy helyi közösséghez tartozhatok, ahol Isten Igéjére tanítanak, fel érteznek , képeznek , nevelnek, oktatnak a beszédedre és egy győztes életre Jézus nevében. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése