2016. november 14., hétfő

A Valóság Rapszódiája-Chris pásztor-Elvek, kapcsolatok és cselekedetek

Bölcscsé teszlek és megtanítlak téged az útra, amelyen járj; szemeimmel tanácsollak téged
(Zsoltárok 32:8)



Az ember szellemét vagy személyét három fontos tényező befolyásolja: elvek, kapcsolatok és cselekedetek. Ezek tartják ellenőrzésük alatt terveidet, céljaidat és törekvéseidet az életben.

Előszőr is az elvek erkölcsi szabályok, hiedelmek vagy feltevések, melyek az ellenőrzésük alatt tartják, befolyásolják és magyarázatot adnak az egyének vagy a társadalom magatartására.
Az elvek miatt működnek és történnek a dolgok úgy, ahogyan.
Mindig van egy alapelmélet az igazságról, egy ötlet, ami mindennek az alapját képezi. Az egyének, családok, és a társadalmak is rendelkezhetnek saját elvekkel, melyeket tudatosan vagy öntudatlanul létrehoztak maguknak. Ezek olyan elvek, amelyek bizonyos hiedelmek, ötletek vagy következtetések nyomán születnek az emberek elméjében. Vannak például bizonyos emberek, akik nem hisznek Istenben, és egy sajátos, személyes elv, gondolat, vagy elképzelés szerint élnek. Most nem firtatjuk, hogy az adott elképzelés jó-e vagy rossz, de a tény az, hogy az az elv uralja, ellenőrzi és befolyásolja az életüket.

A második tényező a kapcsolatok. Többféle kapcsolat létezik, beszélhetünk biológiai, földrajzi, érzelmi és szellemi kapcsolatról. Ezek a kapcsolatok valamit hozzáadnak az életedhez. A családod,
ahonnan származol, a szomszédaid, barátaid és kollégáid, a velük való mindennapos kapcsolatod valamilyen szinten mind befolyással van az életedre.
A barátaid – akik örömet vagy szomorúságot okoznak – hatással vannak az életedre. Majd ott vannak szellemi kapcsolataid: kapcsolatod Istennel, az ördöggel, a démonokkal, az angyalokkal, a keresztényekkel, és még az azokkal való kapcsolatod is, akik nem ismerik Istent. Mindezek bizonyos szellemi befolyást gyakorolnak az életedre, legyen szó akár pozitív, akár negatív befolyásról.

A harmadik: a cselekedeteid. Minden cselekedetnek vannak következményei, sokan azonban ezt nem ismerik föl. Tetteidnek nem csak a jelenben van jelentőségük, hanem – mivel tovagyűrűző hatásúak – hatással vannak életed további részére is. Mai tetteid már minden bizonnyal befolyásolták a holnapodat is, akár elhiszed, akár nem.

Vedd tudomásul ezt a három tényezőt, állítsd helyes irányba őket, és kovácsolj előnyt belőlük. Élj megfelelő elvek alapján, legyenek jó kapcsolataid, cselekedj helyesen, és válj mindazzá, akivé Isten akarja, hogy válj. Halleluja!

Ima:
Drága Atyám, köszönöm Igéd útbaigazítását. Igéd megfelelően vezet engem, amint elmélkedem rajta.
Megtartom és megvalósítom az Igéden alapuló elveket az életemben. Jó kapcsolatokat alakítok ki, és cselekedeteim mindig összhangban vannak Igéddel. Jézus nevében.Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése