2016. november 16., szerda

A Valóság Rapszódiája-Chris pásztor- Állj meg erősen a “gonosz napon

Annakokáért vegyétek föl az Istennek minden fegyverét, hogy ellentállhassatok ama gonosz napon, és mindeneket elvégezvén megállhassatok (Efézus 6:13)



Pál Apostol leírja az Efézus 5:16-ben, hogy a napok gonoszok: “Áron is megvegyétek az alkalmatosságot, mert a napok gonoszok.” Mintha azt mondaná, hogy a világban minden nap sátáni befolyással bír, Isten azonban elvárja, hogy mi uralkodjunk minden nap, és a Szellem hatalmában járjunk. Most egy általános megállapítást tettünk.
Másrészről szeretném, ha észrevennéd alapigénk figyelmeztetésének specifikusságát. Itt “a gonosz napra” tesz utalást. Ez más. Itt egy konkrét, nehézségekkel teli napra fekteti a hangsúlyt. Arra a napra, amikor a probléma felbukkan.

Előrejelezhető egy ilyen nap, és fülön lehet ragadni a bajt? Határozottan igen! Az Ige és a Szent Szellem vezetése által az életedben mindig győztes leszel a nyomorúság napján. Nem kell rettegned “a gonosz naptól.” Ha azt teszed, mielőtt eljönne, amit
tenned kell, akkor higgadt és rendíthetetlen leszel, és állva maradsz. Értelmetlen imádkozni és sírni, hogy Isten megvédjen a gonosz naptól. Isten már megmondta, hogy mit kell tenned: öltözd fel Isten teljes fegyverzetét!

Ne várd meg, amíg a gonosz nap eljön, hanem mindig legyen rajtad Isten fegyverzete, hogy a nehézség napján sértetlen maradhass, és győzedelmeskedhess! Néhányan képtelenek
megállni az ellenség nyomásával és rettentéseivel
szemben, mert nem veszik fel Isten teljes fegyverzetét.
Felkészületlenül éri őket a nehézség napja. Ne engedd, hogy váratlanul érjen!

Már tudod, hogyan állj ellen és hogyan vedd az uralmad alá a gonosz minden mesterkedését, ravaszságát és támadását. Cselekedj tehát Isten Igéje alapján: állj meg szilárdan körülövezvén derekadat igazlelkűséggel! Öltözd fel az igazság mellvasát. Saruzd fel lábaidat, és légy kész az evangélium
békességének hirdetésére. Mindezekhez vedd föl a hit pajzsát, az üdvösség sisakját, és a Szellem kardját, ami Isten Igéje! (Efézus 6:14-17.)

Isten Igéje a megoldás, a válasz, a képesség, és a hatalom mindarra, amire szükséged van a nehézség napján. Vedd ezért komolyan az Ige tanulmányozását és az Igén való elmélkedést.
Mindig az Igével válaszolj, és mindenkor győztes leszel.

Megvallás
Drága Atyám, Igéd lakozik bennem és mindenkor
győzelemre vezet. Dicsőségesen győzedelmeskedem az ellenség,
és minden nehézség fölött beszéded ereje által. Általa teljes
mértékben működésképtelenné teszem és hatástalanítom az
ellenség minden mesterkedését és cselszövését. Jézus nevében.
Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése