2016. november 18., péntek

Bizonyságaid örökkévaló örökségem

   Végezd az evangélista munkáját.

     2.Tim. 4,5

Timóteusnak az a feladata, hogy Istennek az Úr Jézusban megjelent idvezítő kegyelméről szóló örömüzenetet vigye az emberekhez. Aki ezt az élethivatást választja, azt meg kellett hogy ragadja az evangélium.

Az evangélium nem tanítás vagy ismeret, vagy tudomány, hanem Isten boldogító cselekedete: "Eljegyezlek téged magamnak, bizony hittel jegyezlek el" (Hós. 2,22). Isten műve ez bennünk, amely által az újjászületést, megváltozást, üdvösséget munkálja bennünk a Lélek által. Aki az evangélista munkáját akarja végezni, az hatoljon be Isten Igéjének kincsesházába, hozza napvilágra Isten hűségének aranyát, türelmének drágaköveit, hogy az emberek önként megnyíljanak Isten megmentő irgalma előtt!

Egy igazi evangélista nem tehet mást, mint hogy egész életét Isten Igéje szolgálatának szentelje. - Pál apostolt minden lépésénél ez a gondolat vezette: "... csak hogy semmi akadályt ne gördítsünk a Krisztus evangéliuma elé" (l.Kor. 9,12). Ha valaki emberek vagy angyalok nyelvén beszélne is, de nem akarná, hogy Krisztus szerelmétől megragadva másokat is ehhez a szeretethez vezessen, csak zengő érc és pengő cimbalom lenne szava.

Az ember észreveszi azt egy igehirdetőn, hogy kapzsiság, uralkodás és testi kívánságok határozzák-e meg életét, vagy Istennek Jézus Krisztusban megjelent kegyelme. Ha Isten kegyelme győz egy igehirdetőben, akkor annak feladatot ad Isten.

Mint egykor Fülöpnek is: -Csatlakozz ehhez a kocsihoz!-kereső lélek ül azon.

Az ilyen emberek, -mint a pásztorok Betlehemben- továbbadják a karácsonyi örömhírt nagy boldogan. Olyanok, mint a samáriai asszony (Jn. 4.), aki egy egész falut Jézushoz hívott. Kergethetik, üldözhetik őket, mint az első keresztyéneket (Cse.l 8,4), de nem tesznek mást, mint azok tettek: "szétszóródtak, elmentek és hirdették az Igét".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése