2017. március 22., szerda

Varga László: Isten asztaláról

   "...Ha valamit lehet tenned, szánj meg minket, és segíts rajtunk! Jézus ezt mondta neki: Ha lehet valamit tennem? - Minden lehetséges annak, aki hisz. Erre azonnal felkiáltott a gyermek apja, és így szólt: Hiszek, segíts a hitetlenségemen!"
     Márk 9,22-27

Mindent megtett volna, mindent megfizetett volna a beteg gyermek apja, hogy a fia meggyógyuljon. De olyan feltételt kapott, amire nem volt képes. Annyi nagy erejű orvossal és kuruzslóval volt már dolga, hogyan tudta volna látatlanban, előre elhinni, hogy Jézus más, mint a többi? Te hiszed? Persze, hogy hiszed. Azért is olvasod ezt az igét. De ha annak a sorsa, akit a legjobban szeretsz, attól függne, mennyire, milyen őszintén, milyen kételkedés nélkül hiszed, hogy Ő mindent megtehet a te és a tieid életében is, ami lehetetlennek bizonyult eddig, nem beszélnél másként, mint az a kiábrándult, ezerszer csalódott apa. Kérj hát segítséget attól, aki egyedül képes azt megadni! Istentől kérj nagyobb, igazi, töretlen hitet! Ő megbocsátja hited gyengeségét, és úgy áld meg, mintha valóban hibátlan, teljes hited volna. Hiszed-e ezt?
Hiszek, Uram. Hiszek benned, valóságodban, hatalmadban, szeretetedben. Azt is hiszem, hogy minden, ami eddig szép volt az életemben, a Te ajándékod. Hiszem, hogy segítséged volt ott mindenütt, ahol valami eredményem volt az életben. Hiszem, hogy Te vagy az Úr egész világunk felett. De látod, Uram, amikor jövendő dolgokról van szó, amikor határozottan ki kellene mondani, hogy segítséged ott lesz, ahol kérjük, amikor egészen és kizárólag rád kellene bíznom a jövőnket, olyan gyakran megbicsaklik az én erősnek gondolt hitem. Mit tehetnék mást, mint ismét hozzád fordulni? Bocsásd meg hitem gyengeségét! Tedd újra erőssé! Fogadd el úgy, ahogy eléd tudom tárni, hiányosan, gyengén, mégis beléd kapaszkodva! Add, hogy minden gyengesége ellenére hitem legyen erőforrásom, világosságom, reménységem! Te add meg annak erejét, Uram! Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése