2017. június 17., szombat

A Valóság Rapszódiája-Chris pásztor: Az Ige munkálkodik

,,Mert az Istennek beszéde élő és ható, és élesebb minden kétélű fegyvernél, és elhat a szívnek és léleknek, az ízeknek és a velőknek megoszlásáig, és megítéli a gondolatokat és a szívnek indulatait. ,,(Zsidók 4:12). 



Nem számít az életed jelenlegi szintje; lehet hogy a mostani helyzeted olyan szörnyű, hogy nem látsz kiutat belőle, de van egy jó hírem a számodra: Isten Igéje fel tud emelni téged onnan, ahol vagy, a dicsőség és siker következő szintjére. Olvasd el nyitóigénket még egyszer és vedd észre az Ige szolgálatát, cselekvőképességét és hatékonyságát az életedben. Az Ige építeni tudja és képes megerősíteni hitedet. Minden vonatkozásban felépítheti életedet.

A kérdés azonban az: hogyan alkalmazhatod az Igét? Azáltal, hogy magadévá teszed és megfelelően reagálsz rá. Az hogy magadévá teszed azt jelenti, hogy személyes üzenetként fogadod Isten Igéjét, és aztán ahhoz mérten válaszolsz rá.

Az Ige nem lesz hatékony számodra csupán mert ott áll a Biblia oldalain; neked magadnak kell kimunkálnod azt. A Filippi 2:12 azt mondja, vigyétek véghez az üdvösségeteket; használd az Igét hogy kialakítsd és megtartsd győzelmeidet az életben.

Minden alkalommal, amikor az Igét tanulmányozod, hallgatod, vagy elmélkedsz rajta, vedd birtokodba , fogd el hogy a sajátod legyen, tedd személyessé, így az egy erővé válik a szellemedben, mely által annak megfelelően fogsz beszélni és cselekedni.

Mikor egyszer már befogadod és engeded, hogy rendezkedjen a szellemedben, valami erőteljes fog származni belőle ahogy ez maga Jézus szavaiból is kitűnik: "Ha én bennem maradtok, és az én beszédeim bennetek maradnak, kérjetek, a mit csak akartok, és meglesz az néktek."(János 15:7). Ez azt jelenti, hogy a benned levő Ige által bármit kérhetsz amit akarsz, mert még ha nem is létezik, meg lesz teremtve számodra! Az Ige az ajkadon egy alkotó erő, mely csodákat fog előidézni. Hálleluja!

Ima
Drága Atyám, köszönöm, hogy nekem adod Igédet mint anyagot melyből hitemet erősre építhetem és amely által életkörülményeim annak a dicsőségnek és határtalan lehetőségnek felelnek meg, ami az enyém Krisztusban. Köszönöm az áldásokat és dicsőséges örökségemet Krisztusban melyet boldogan élvezek, Jézus Nevében. Ámen.

További tanulmányok:

2 Timótheus 2:15;
Igyekezzél, hogy Isten előtt becsületesen megállj, mint oly munkás, a ki szégyent nem vall, a ki helyesen hasogatja az igazságnak beszédét.

1 Timótheus 4:15;
Ezekről gondoskodjál, ezeken légy, hogy előhaladásod nyilvánvaló legyen mindenek előtt.

1 éves Biblia olvasási terv:
2 éves Biblia olvasási terv:

Olvasd az Igét, Szeresd, éld meg, járj a neked szánt áldásokban és állj készen a győzelemre ...töltsd le az április hónapi Rhapsody áhitatokat és élvezd Isten dicsőséges jelenlétét 🙂

http://dl.rhapsodyofrealities.org/en/translators/home/bernadett

Szeretettel 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése