2017. április 4., kedd

Alfred Christlieb: Bizonyságaid örökkévaló örökségem

  Szenteljétek meg az ötvenedik esztendőt, és hirdessetek szabadságot!

     3Móz 25,10

Kürtzengés jelentette be ezt az egyedülálló évet, ezért nevezték "kürtzengés évének". Sóvárogva várták a szegények, eladósodottak és rabszolgasorsra jutottak a kürt szavának felhangzását, mert akik eladósodtak, és ezáltal vagyonukat elvesztették, azoknak ilyenkor minden adóságukat elengedték. Az "elengedés éve" jött el.

A rabszolgákat is, akik személyes szabadságukat vesztették el, szabadon kellett bocsátani. Nagy öröm volt, amikor elérkezett ez a nap, azért ezt az évet "öröm évének", jubileumi évnek is nevezték. Érthető, hogy ezt a boldogító intézkedést szívesen vette jelképül az Úr Jézus annak az örömhírnek tudtul adására, amit Ő hozott. Szülőhazájában azért vett alapigéül első prédikációjánál olyan Igét, amely a kürtzengés évével kapcsolatos, és ezt mondta: "Ma teljesedett be az az írás, amit hallottatok". Ó, halljátok, ti szolgálói a bűnnek, akik a Sátán igája alatt, tisztátalan szenvedélyek, fösvénység és aggodalom láncaiban sóhajtoztok: Jézus megszabadít! "Aki a bűnt cselekszi, szolgája a bűnnek... De akit a Fiú megszabadít, az valóságosan szabad" (Jn 8,34. 36)

Hadd szóljon az evangélium zengése az egész világon: a Sátánnak nincs joga titeket fogva tartani! Szabadok vagytok. Adjatok hálát érte Istennek! 

Az öröm éve akkor kezdődik el számotokra, amikor szíveteket megnyitjátok az Úr Jézus előtt. A szegénységből és szolgaságból egy csapásra gazdagság és szabadság lesz.

A megalázottaknak, megvetetteknek, rabszolgáknak a kürtzengés éve teljes egyenjogúságot hoz Isten választott népének tagjaival.

Addig mint méltatlanoknak félre kellett állniuk - most tisztességük teljesen helyreállt.

Az Úr Jézus az övéit az Isten országának teljes jogú polgáraivá teszi. Ő hozza el az "öröm évét", a szó legszorosabb értelmében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése