2017. április 5., szerda

Alfred Christlieb: Bizonyságaid örökkévaló örökségem

  Mózes így szólt: Nem viselhetem magam mind az egész nép terhét, mert erőm felett van az.

     4Móz 11,14

A 4.Móz 11. és 12. részében Isten úgy mutatja meg magát Mózesnek, mint aki mindenben segíthet. Háromszoros nehézségből menti ki. Először is hivatali terhén könnyít.

A nép megújuló zúgolódása olyan erővel nehezedett lelkére, hogy összeroppanással fenyegette. Isten meghallotta fohászkodását és segített rajta azzal, hogy 70 vénet, akikben Isten Lelke volt - mellé adott segítőül.

Isten ma is le tud venni olyan terheket, amelyek alatt egykor övéi sóhajtoztak, mint pl. Illés a fenyőfa alatt, vagy Jeremiás, akit összeverve verembe dobtak, de ott is elmondhatta: "de az Úr velem van, mint hatalmas hős" (Jer. 20,11).

A hivatali terhek mellett ott volt Mózesen a mindennapi kenyér gondja. Izrael a mannát nagyon egyoldalú tápláléknak találta és megunta. Vágyott Egyiptom változatos ételei után. De hogyan teremthetett volna Mózes a milliónyi népnek húst a pusztában?

Isten meghallotta sóhajtását. A Mindenható erős szelet támasztott, amely fürjeket hozott a táborra. A nép ehetett húst gyomorrontásig.

Az az Isten, aki Mózesen segített és Illést a hollók által táplálta, ma is él!
Végül Isten Mózest egy családi nehézségben segítette meg. Saját testvérei támadtak ellene. Milyen rettenetes szenvedést jelenthetett ez Mózesnek, aki nagyon érzékeny ember volt. Micsoda fájdalmas volt ez a megalázás neki azok előtt, akik a nép közül is ellene támadtak. Isten azonban közbelépett. Mirjámot poklossággal büntette meg, Mózest pedig igazolta. Mózes megtapasztalta az Ige igazságát:
"Az Úré a szabadítás!" - Ő segíthet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése