2017. április 19., szerda

Kenneth E. Hagin : Foglald el a helyedet!

,,Annakokáért vegyétek föl az Istennek minden fegyverét, hogy ellenállhassatok ama gonosz napon, és mindent elvégezvén, megállhassatok.,,— EFÉZUS 6,13.



A fegyverzetről szóló üzenet elmondja nekünk, hogyan foglaljuk el és tartsuk meg a helyünket az ördöggel szemben. (Ef. 6,10–18) „ Álljatok hát elő, körülövezvén derekatokat igazsággal…” Az igazság öve Isten Igéjének világos megértését jelenti. Hasonlóan a katona övéhez, ez tartja helyén a fegyverzet többi darabját. „… és felöltözvén a megigazultság mellvasába.” A mellvasnak két jelentése van:

(1) Jézus a mi megigazultságunk, így mi Őt öltjük magunkra;

(2) a mellvas jelképezi azt, hogy cselekvő módon engedelmesek vagyunk Isten Igéjének. „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével.” Ez azt a hűséget jelenti, hogy hirdetjük Isten Igéjét.

„Mindezekhez vegyétek föl a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok.” Ez jelenti a vérben való hitet, amely teljes biztonságot ad. Az ellenség semmi ereje nem hatol át a véren! „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek…” Ez a mi Urunk Jézus Krisztus védelmét jelenti. „… a Szellemnek kardját, amely az Isten Igéje.” A fegyverzet összes többi darabja a védekezést, a védelmet szolgálja. A támadófegyver: a kard — Isten Igéje. „Minden imádsággal és könyörgéssel imádkozván minden időben a Szellem által…” Felvetted a fegyverzetet. Most már kész vagy az imaharcra.

Megvallás: Én ragaszkodom a mennyei tényekhez. Állandóan tudatában vagyok annak, hogy Krisztussal együtt ülök a mennyekben, magasan az ellenség felett!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése