2017. június 18., vasárnap

MERJ SZERETNI: 40 nap a szeretet iskolájában-SZERELEMPRÓBA

SZERELEMPRÓBA-FIREPROOF (TŰZBIZTOS HÁZASSÁG)


A film címe nem arra utal, hogy a házasságot soha nem éri tűz, hanem arra, hogy ha jön, ki lehet védeni. Minden házasságot érnek "tüzek", és a védekezéshez a házastársaknak tudniuk kell, hogy a szeretet, az elkötelezettség inkább döntés, mintsem érzelem" - fogalmaz a rendező, Alex Kendrick.

"Amerikában támadják, gyengítik és megpróbálják újradefiniálni a házasságot. Ez a film arról szól, hogy a házasságot tisztelni kell, és érdemes érte küzdeni. A házasság a társadalom tartópillére; ha összeomlik, a család és a közösség omlik össze. Istennek terve van a házassággal; ezt a tervet szeretnénk újra méltó módon felmutatni."
"Mindannyian egyetértünk abban, hogy a házasságot, amely alapvető a család és a társadalom szempontjából, Isten alkotta, ezért tisztelni kell. A házasság Krisztusnak és az egyháznak képe, amelyért életét adta. Nem nézhetjük tétlenül, hogy a világ leértékelje és folyamatosan támadja azt, ami Isten szemében szent. Nagy áldás volt, hogy együtt dolgozhattunk. A siker a közös munka gyümölcse. Imádkozunk azért, hogy Isten dicsőségét szolgálja, és megváltoztassa népünk gondolkodását."
"A film óriási visszhangot váltott ki. A moziban a vetítés végén sok pár könnyek közt öleli át egymást. A bemutató utáni napok óta több száz e-mailt kaptunk az ország minden részéből. A film hatására több pár elnapolta a válópert. Egy házaspár új jegygyűrűt vett, kifejezve, hogy megújítják Istennel és egymással kötött szövetségüket. Vannak, akik bocsánatot kértek és kiengesztelődtek egymással. Boldoggá tesz, hogy Isten működik, és megváltoztatja az emberek életét" - mondta Kendrick.
A 40 napos kaland
Könyv ajánlónkban olvashatsz a "merj szeretni!" című kalandról, amelyet Caleb végigvitt.


FILM link:
https://gloria.tv/video/ZoeiHXNXC8SF2yU9gJRYcczKq


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése