2017. július 23., vasárnap

GLORIA COPELAND- Teher nélkül!

,, Mert az az Isten (valódi) szeretete, hogy megtartjuk az Ő parancsolatait – megtartjuk a rendeléseit és figyelünk az utasításaira és tanítására. Az Ő parancsolatai pedig nem nehezek – nem fárasztóak, terhesek, vagy nyomasztóak.,, - 1 János 5:3 ¹

Tudod, miért nem jelent terhet számunkra Isten Igéje és az Ő parancsolatai? Mert bármit mond nekünk, az a javunkat és a győzelmünket szolgálja!

Isten tudja, mi kell ahhoz, hogy győzelemben éljünk ebben a gonosz világban. Ő az egyetlen, aki tudja. A világban élő emberek nem tudják megmondani, hogyan lehet győztesen élni. Nem is tudják, hogyan kell. De Isten igen! Őáltala működhetnek a dolgok még a sötétség közepette is, és ha az Ő parancsolatait, útmutatásait és utasításait követjük az Ige alapján, akkor nekünk is működni fognak!

Hadd mondjak egy példát. Isten egyik parancsolata az, hogy szeressük egymást, és bocsássunk meg egymásnak, ahogy Ő is megbocsátott nekünk. Ez a parancs nem jelent terhet, mert ez a kulcs a szabadsághoz. Ha tudsz abban a szeretetben járni, ami kitöltetett a szívedbe, akkor minden nap örömben fogsz élni. De ha nem engedelmeskedsz a szeretetparancsolatnak, akkor valaki el fogja venni az örömödet még ebéd előtt! Isten tudja ezt. Azért adta a szeretet és megbocsátás parancsát, mert ez működik! Szeretet nélkül nincsen örömünk, és az Úr öröme a mi erősségünk.

Ne vedd zokon Isten tanításait. Ne tekintsd az Ő útjait tehernek az életmódodra nézve. Inkább örvendezz bennük! Fogadd Isten tanításait örömmel, hogy elvezethessenek a győzelemhez!

Igei olvasmány: 1 János 5:1-5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése