2017. augusztus 6., vasárnap

Kenneth E. Hagin: A Szellemtől vezetve

,,Mert akiket Isten Szelleme vezérel, azok Istennek fiai.,, Róma 8, 14.


Isten fiai számíthatnak arra, hogy Isten Szelleme vezetni fogja őket. A hívők számíthatnak arra, hogy a Szent Szellem vezetni, vagyis irányítani fogja őket. Jézus, utalva arra az időre, amikor eljön a Szent Szellem, azt mondta: „Ő elvezérel majd titeket.”

Nem emberektől kell tehát várnunk az útmutatást – ez nem igei. Isten minden gyermekében benne van Isten Szelleme, és számíthat arra, hogy Isten Szelleme vezetni fogja.

1959 februárjában Jézus egy nyílt látomásban jelent meg nekem. Hallottam a lépteit, amint bejött a kórházi szobámba. Leült egy székre az ágyam mellé, és másfél órán keresztül beszélt nekem a prófétai szolgálatról. Ez volt az egyik dolog, amit mondott: „A prófétai szolgálat nem azért van az egyházban, hogy vezesse a híveket és megmondja nekik mit csináljanak. Az Ószövetség alatt az emberek a prófétához mentek, ha tanácsra, útmutatásra vagy vezetésre volt szükségük, mert csak rajta volt Isten Szelleme, őrajtuk nem. Az Ószövetség alatt senkin sem volt a Szent Szellem, kivéve a királyt, a papot és a prófétát. Az emberek semmit sem tudtak a Szellem vezetéséről. Az Újszövetség alatt az Ige nem azt mondja, hogy akiket a próféták vezetnek, azok az Isten fiai. Az Ige azt mondja: akiket Isten Szelleme vezérel, azok Istennek fiai.”

Megvallás: Én Isten gyermeke vagyok. Számíthatok arra, hogy Isten Szelleme vezet engem. Ebben a pillanatban is Ő vezet engem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése