2017. október 5., csütörtök

Istenem változtass meg engem!

"Tiszta szívet teremts bennem, Istenem, és az erős lelket újítsd meg bennem!" -(Zsoltár 51:12)

A világban élő ember saját erejére, értelmére támaszkodik! Míg rá nem jön egyszer arra, hogy egyedül nem megy...még a ,,hitetlen,, ember is amikor bajban van Istenhez kiállt, aztán szépen elfejeti amikor kisimulnak a bajok!

Ilyen az ember mindaddig, míg Isten Igéje meg nem győzi. 
Szépen mondja a Biblia, hogy "az atyáitoktól való hiábavaló életetekből váltott meg." (1Pt 1:18) 

Csak azt az egyet akarja, hogy engem-téged megváltoztasson! Jobban akarja, mint a reggeli napfényt, mint a holdfényt. Ezt akarja legjobban, hogy engem megváltoztasson. 
Nem teszi meg, ha nem egyezek bele! Ez egy alapvető tanítása a Bibliának, szabad-akaratra teremtette az Úr gyermekeit! 



"Hagyjatok fel vétkeitekkel, amelyeket elkövettetek, és újuljatok meg szívetekben és lelketekben! Miért halnátok meg Izráel háza?" (Ezékiel 18:31)

"Új szívet adok nektek, és új lelket adok belétek:  eltávolítom testetekből a kőszívet, és hússzívet adok nektek." (Ezékiel 36:26)

Ez a szeretet hódítása. Ha valakit erőszakkal adnak férjhez, annak olyan lesz a házassága. Csupa nyomorúság! Isten nem akar ilyen frigyet! Azt akarja, hogy én kérjem, én is akarjam. Én nem tudok magammal tenni semmit. Ő akar és tud.
Nekem kérni kell és elfogadni. "Istenem változtass meg engem! Cseréld ki a szívemet!" 

Akkor Ő így szól: Hajlandó vagy te a régiről lemondani? Megtagadod, megbántad azt a sok mérget, ami benne termett?
- Ó, Uram nem voltam én olyan rossz ember.... hát, ha már mégis... akkor cseréld ki! 

Kérni kell! Az Úr Jézus megígérte, hogy aki kér, az mind kap. Azt szeretné, hogy teljesen szabadon adjam magam az Ő kezébe. Tegyen velem, amit akar! Ki fogja a szívünket cserélni. Megváltozik az egész életfelfogás, a gondolkodás. 
A legelső helyre most már az Atya és az Úr Jézus kerül.

Ehhez első a megtisztulás, bűnvallás, bűnrendezés, megbocsátás! Ez ne ,,valláskodásból,, kell, hogy fakadjon! TELJES szívből kell megtenni, hisz az ÚR a szíveket vizsgálja! 
Csak, ha a szíved tiszta és szabad, üres a múlt terheitől, fájdalmától, mert a bűn teher, a meg nem bocsájtás pedig sebeket ad, ami fájdalmat okoz!

Ehhez segítség egy ima:
Ím, nagy Isten… 

1. Ím, nagy Isten, most előtted szívem kitárom, Menedékem nincs sehol e földi határon; Ha te nem jössz bánatomra biztató szóval, Italom könny, a kenyerem keserű sóhaj. 
2. Ha a világ nem tudná is számos bűnömet, Teelőled elrejtenem semmit sem lehet; Látja Lelked minden bűnöm, melynek átka sújt: Vedd le rólam, ó, Úr Isten, vedd le ezt a súlyt! 
3. Jézusomra föltekintek a kereszt alatt, Nincs szívemnek nyugodalma vétkeim miatt; Ó, ne büntesd, Uram, azt, kit megtört a bánat: Szálljon reám irgalmadból béke, bocsánat! 
4. Szent Fiadért, ki engemet vérén megváltott, Hallgass meg, ha bűnbánattal hozzád kiáltok! Vigaszoddal térj kegyesen beteg szívemhez, Hozzád térő gyermekednek, Atyám, kegyelmezz! (Egyik legszebb bűnvallás)

Zsolt 51:
Könyörülj rajtam kegyelmeddel, Istenem, töröld el hűtlenségemet nagy irgalmaddal! 
Teljesen mosd le rólam bűnömet, és vétkemtől tisztíts meg engem! Mert tudom, hogy hűtlen voltam, és vétkem mindig előttem van. 
Egyedül ellened vétkeztem, azt tettem, amit rossznak látsz. Ezért igazad van, ha szólsz, és jogos az ítéleted. 
Lásd, én bűnben születtem, anyám vétekben fogant engem. Te pedig a szívben levő igazságot kedveled, és a bölcsesség titkaira tanítasz engem. Tisztíts meg izsóppal, és tiszta leszek, moss meg engem, és fehérebb leszek, mint a hó. 
Engedd, hogy vidámságot és örömöt halljak, és megújuljanak tagjaim, amelyeket összetörtél.
Rejtsd el orcádat vétkeim elől, töröld el minden bűnömet! Tiszta szívet teremts bennem, Istenem, és az erős lelket újítsd meg bennem! 
Ne vess el orcád elől, szent lelkedet ne vedd el tőlem!
Vidámíts meg újra szabadításoddal, támogass, hogy lelkem készséges legyen,
hogy taníthassam utaidra a hűtleneket, és a vétkesek megtérjenek hozzád.

Ámen.

Jézus véred megtisztít, 
Véred ad új életet, 
 Véred tesz ma szabaddá, értem folyt e drága vér. 
Így a lelkem fehér, mint a hó, mint a hó,


Megvallás:
Az, hogy mind testemmel, mind lelkemmel, életemben is, meg halálomban is nem a magamé vagyok, hanem az én hűséges Üdvözítőmnek, a Jézus Krisztusnak a tulajdona. 
Aki az Ő drága vérével minden bűnömért tökéletesen megfizetett. És engem az ördögnek minden hatalmából megszabadított. 
És úgy megőriz, hogy egyetlen hajszál sem eshetik le fejemről mennyei Atyám akarata nélkül. 
Sőt minden dolognak is üdvösségemet kell szolgálni. Ezért biztosít engem Szellemével/ Szent Lelkével az örök élet felől. 
És szív szerint hajlandóvá és késszé tesz arra, hogy ezután Őneki éljek. 

,, Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. ,, Jn3,16

Értem folyt a vér:

Ámen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése