2017. december 1., péntek

KENNETH COPELAND: Maradj az Igében !

,,Ha énbennem maradtok, és az én beszédeim bennetek maradnak, kérjetek, amit csak akartok, és meglesz az néktek.,, - János 15:7


Ez a „maradni” vagy „lakozni” szó nagyon fontos. Amikor Jézus azt mondta, hogy engedelmeskedjünk a parancsolatainak, és tartsuk meg a Szavát, akkor nem egyszerűen arra gondolt, hogy vallásos szabályokat kövessünk.
Azt mondta, hogy engedjük meg, hogy az Ő Igéje – amely egy élő dolog! – lakozást vegyen bennünk. Töltsünk időt az Igével, elmélkedjünk rajta, az Ige járjon a gondolatainkban, azt szóljuk, és az vezesse minden cselekedetünket.
Pál apostol így fogalmazott: „A Krisztus Igéje lakozzék bennetek gazdagon…” (Kolossé 3:16). A legtöbb hívőnek fogalma sincs arról, ez mit jelent. Ezért olyan erőtlenek.
Oral Roberts egyszer azt mondta, hogy amikor az Ige valóban benned lakozik, amikor élő, és gyümölcsöt terem, akkor hallod magadban. Tudod, milyen az, amikor egy dallam van a füledben, és állandóan azt hallod magadban? Amikor az Igében lakozol, valószínűleg ugyanígy fogod hallani az Igét.
Sokszor, amikor kétségbeejtő helyzetben voltam, és azon tűnődtem, mit tegyek, hirtelen egy igeverset hallottam mélyről, a bensőmből. Azonnal tudtam, mi a válasz a kérdésemre. A bennem lakozó Ige megszabadított.
Kérd meg a Szent Szellemet, hogy munkálkodjon az érdekedben
Csak mondd Neki: „Amit az emlékezetembe idézel az Igéből, pontosan az alapján fogok cselekedni. Engedelmes leszek Jézus minden parancsolatának, amit eszembe juttatsz.”
Hozz egy minőségi döntést, hogy az Igében lakozol. Hamarosan azt fogod találni, hogy az Ige lakozik benned.
________________________________________
Igei olvasmány: Kolossé 3:1-16

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése