2017. június 19., hétfő

A Valóság Rapszódiája-Chris pásztor: Engedd, hogy az Ő igazságossága uralkodjon rajtad keresztül

,,Tőle vagytok pedig ti a Krisztus Jézusban, ki bölcsességül lőn nékünk Istentől, és igazságul,szentségül és váltságul ,,(1 Korintus 1:30)


Az igazságosság az Atya akaratának és természetének a kifejezése. Azért, hogy bemutassa az igazságosságát és jóságát, Isten kinyilatkoztatja a természetét és az akaratát az embereknek. Ő az ítélőbíró és a természetéből fakadóan dönt arról, hogy mi jó, mi gonosz, mi helyes és mi rossz. A kijelentése tehát magáról, a természetéről, a jellemvonásairól és az akaratáról mind kifejezi az Ő igazságosságát.

Mózes idejében az izraeliták a Törvény olvasásából ismerhették meg, hogy mi a jó és mi a rossz, de ez nem így van az új teremtéssel Krisztusban! 

A Jeremiás 31:33-ban azt mondta az Úr, hogy: “…Törvényemet az ő belsejökbe helyezem, és az ő szívökbe írom be...” 
Ez már megtörtént velünk Jézus Krisztusban: az igazságosság a szellemedben van. A Róma 8:2-4 arról beszél, hogy: “…Mert ami a törvénynek lehetetlen vala, mivelhogy erőtelen vala a test miatt, az Isten az ő Fiát elbocsátván bűn testének hasonlatosságában és a bűnért, kárhoztatá a bűnt a testben. Hogy a törvénynek igazsága beteljesüljön bennünk...”

Isten nem csak megigazított bennünket, hanem teret adott az Ő igazságosságának, mi felfedjük és kifejezzük az Ő igazságosságát. Megteremjük a megigazultság gyümölcsét, mert az igazság
fái vagyunk (Ézsaiás 61:3).

Engedd, hogy az igazság uralkodjon rajtad keresztül, fejezd ki az életeddel Istent teljesen. Döntsd el, hogy teljesen visszatükrözöd Krisztus életét, és hatékonyan betöltöd Isten céljait itt a földön.

Jézus azt mondta, hogy: “Ti vagytok a világ világossága...” (Máté 5:14).
Neked kell megalapítanod a Királyságát, és uralkodnod kell az igazságában ott, ahol vagy. Isten képviselője és kiábrázolódása vagy. Milyen lenyűgöző valóság ez!

Megvallás
Istenben vagyok , nem rendelkezem saját igazsággal, ami törvényből van, hanem a Krisztusban való hit által
Isten igazságával rendelkezem. Ez az igazságosság megtermi
bennem Isten igazságát, és azt a képességet, hogy megfelelően
cselekedjek és mindenkor betöltsem az Atya akaratát!
Hallelúja.


További Tanulmányok:

Filippi 1:9-11;
És azért imádkozom, hogy a ti szeretetetek még jobban-jobban bővölködjék ismeretben és minden értelmességben; Hogy megítélhessétek, hogy mi a rossz és mi a jó; hogy legyetek tiszták és botlás nélkül valók a Krisztusnak napjára; Teljesek lévén az igazságnak gyümölcsével, melyet Jézus Krisztus teremt az Isten dicsőségére és magasztalására.

Róma 8:3-4;
Mert a mi a törvénynek lehetetlen vala, mivelhogy erőtlen vala a test miatt, az Isten az ő Fiát elbocsátván bűn testének hasonlatosságában és a bűnért, kárhoztatá a bűnt a testben. Hogy a törvénynek igazsága beteljesüljön bennünk, kik nem test szerint járunk, hanem Szellem szerint.

Ézsaiás 54:17
Egy ellened készült fegyver sem lesz jó szerencsés, és minden nyelvet, mely ellened perbe száll, kárhoztatsz: ez az Úr szolgáinak öröksége, és az ő igazságuk, mely tőlem van, így szól az Úr.

1 éves Biblia olvasási terv: Efézus 4:17-5:1-2; Ézsaiás 25-26;
2 éves Biblia olvasási terv: 2 Timóteus 3:1-17; Jeremiás 46;

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése