2016. szeptember 3., szombat

Bizonyságaid örökkévaló örökségem-

 Amikor a Szentlélek eljön rátok, vesztek erőt és tanúim lesztek nekem, mind Jeruzsálemben, mind az egész Júdeában és Samáriában, egészen a föld végső határáig. (Csel 1,8)




Ezekkel a szavakkal az Úr Jézus teljes világosságot adott tanítványainak arra vonatkozólag, hogy mi életüknek a feladata. Először is megmutatja nekik azt az erőt, amellyel munkálkodniuk kell.

Nem a természeti adottságok erői ezek. Emberi okosság és ékesszólás hogyan szállhatna szembe a sötétség hatalmas fejedelmével, hogy országát megsemmisítse?

Ehhez csak Isten ereje, a Szentlélek ereje elégséges. Enélkül tehetetlenek vagyunk a Sátánnal szemben. Aztán az Úr azt a munkát mutatja meg a tanítványoknak, amit el kell végezniük. Az emberek vakok, a Sátánnak és bűnnek rabjai, ki vannak szolgáltatva a halálnak és az örök kárhozatnak.

Jézus tanítványai a legnagyobb buzgóságukkal és erejük teljes latba vetésével sem képesek egyetlen embert sem megmenteni, de bizonyságot tehetnek Arról, Aki azért jött, hogy az ördög munkáit lerontsa. "Lesztek tanúim."

A legszebb, legragyogóbb beszéd sem használ semmit, ha a hallgatók nem kerülnek kapcsolatba az Úr Jézussal, a bűn, halál és ördög legyőzőjével.

Végül a munkamezőt is megmutatja az Úr. A Jézus Krisztusról szóló bizonyságtételnek Jeruzsálemben, a Jézus elleni gyűlölet és hitetlenség fellegvárában kell elkezdődni. Itt élhetik át Urunkról való bizonyságtételük első nagy győzelmét. Innen terjed majd tovább az evangélium egész Júdeába és Samáriába. Az az üldözés, amely a Saulus idejében volt Jeruzsálemben, nem oltotta el azt a tüzet, amit az Úr gyújtott, hanem sokkal inkább heves szélviharhoz volt hasonló, amely a szikrákat széjjelhordta, s mindenfelé új tüzet támasztott. Egyetlen mozgalom se tudta és nem is tudja megakadályozni Jézus utasításának teljesítését, beteljesülését: "Tanúim lesztek nékem... egészen a föld végső határáig".

Jézus programja nem vall szégyent.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése