2016. szeptember 25., vasárnap

Köszöntünk Szent Szellem!- ARCUK RAGYOGÓBB, MINT MÓZESÉ

"Hogyne volna még inkább dicsőséges a Léleknek szolgálata?" (2Kor 3:8)

A Pál korában élő zsidó főemberek szerint annak bizonyítéka, hogy Isten hatalma ott van az ember életében, az volt, hogy arcuk ragyogott, mint egykor Mózesé. Úgy tekintettek a ragyogó arcra, mintha angyalt látnának. Gedalia rabbi így beszélt erről: "Amikor Mózes és Áron a fáraó elé járultak, úgy néztek ki, mint az Úr színe előtt szolgáló angyalok; hiszen termetük nagyobbnak tűnt, orcája pedig ragyogott, akár a nap." Miután Mózes visszatért a Sínai-hegyről, arca olyannyira sugárzott, hogy az emberek nem tudtak rápillantani (2Kor 3:7). Nem csoda, hogy a zsidó főemberek megdöbbentek István kihallgatásakor, hiszen úgy ragyogott, mint Mózes arca vagy mint egy angyalé.
Habár saját korukban még maguknak a zsidó keresztényeknek is szinte lehetetlen volt megérteniük, a Szentlélek szolgálata, amint megdicsőíti Jézust mindazok életében, akiket betölt, még sokkal dicsőségesebb lesz, mint Mózes Sínai-hegyi tapasztalata volt.
Mózes korában még nem léteztek napszemüvegek, ezért elvakító volt arcára nézni. Ma az újjászületett hívők, kiknek szívében az üdvbizonyosság és a Szentlélek teljessége él, úgy ragyognak, hogy az nem is hasonlítható a hitetlenek megjelenéséhez. Isten gyermekei ma is Jézus szeretetét sugározzák. Lehet, hogy ezt nem veszed észre magadon, de a Lélekkel telt keresztények csoportján mindenképpen látni fogod.
Imádság a mai napra
"Uram, segíts még stresszhelyzetben is Jézus szeretetét, örömét és békességét sugároznom!"

Garrie F. Williams írása alapján-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése