2016. szeptember 28., szerda

Köszöntünk Szent Szellem!- FELKÉSZÜLÉS A MEGÚJULÁSRA

"Aki pedig minket erre elkészített, az Isten az, aki a Lélek zálogát is adta minékünk." 

(2Kor 5:5)                                           

A nagy skót prédikátor, James A. Stewart a Drops from the Honeycomb [Méz-cseppek a lépből] című könyvében elmondja, milyen figyelemreméltó ébredés történt egy európai városban még a 2. világháború előtt. Amikor más helyeken kezdett prédikálni, több hetet vagy hónapot vett igénybe az imádság és a lelki felkészülés, mire bekövetkezett a fordulat. Ebben a városban azonban, ahol az első péntek esti imaórán mindössze hét személy vett részt, öt nap múlva már ezrek töltötték be az előadótermet, és sokan meg is tértek.
"Egyik este az Úr kegyelméből megmutatta nekem az áldás titkát - írja dr. Stewart. - Mivel igencsak féltem, hogy nem lesz elég erőm a Lélektől ahhoz, hogy az ott összegyűlt több ezer embernek hirdessem az evangéliumot, lementem az előadóterem alagsorába, hogy néhány percet imádkozzam. Sötétben kezdtem el fohászkodásomat, de nem sokkal később éreztem, hogy Isten fensége túl-áradóan megnyilatkozik nekem. Azonnal tudtam, hogy valaki más is könyörög ott az alagsorban. Csöndben felkapcsoltam a villanyt, és a túlsó végén vagy húsz testvérnőt pillantottam meg, akik könyörögtek Istenhez! Egyáltalán nem vették észre jelenlétemet. A 'függönyön belük tartózkodtak, a Lélek hatalmával érintették Isten trónját, miközben fenn az emeleten a Mindenható hatalmasan munkálkodott a hitetlenek között."
"Az ébredéseket nem alulról építik fel, hanem fentről imádkozzák le." (Charles E. Bradford) Ez nem azt jelenti, hogy imával érdemeljük ki a megújulást, hanem hogy szívünket teljesen megnyitjuk a Szentlélek előtt, és a Lélek záloga van bennünk, amely által tiszta csatornákon áradhat másokra az Ő áldása. A Pál a korinthusiakhoz intézett levelében emlékeztette őket, hogy a bennük lakozó Szentlélek biztosítja testük majdani feltámadását. Ugyanígy biztosítéka annak is, hogy a "halott csontokból" álló kereszténység új életre támad fel - egyéni életünkben és gyülekezeteinkben egyaránt.
Imádság a mai napra
"Atyám, kérlek, áraszd Lelkedet gyülekezetemre, hogy megtapasztalhassuk az új életet és azt az örömöt, amit Szentlelked nyújt!"
Garrie F. Williams írása alapján-
(Mivel régi az írás, ezért itt még Léleknek van fordítva a Szent Szellem.)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése