2016. szeptember 26., hétfő

Köszöntünk Szent Szellem!- KÖSZÖNTÜNK, SZABADSÁG LELKE!

"Az Úr pedig a Lélek; és ahol az Úrnak Lelke, ott a szabadság." (2Kor 3:17)

Pál elsősorban arról a szabadságról ír, hogy a Lélekkel telt keresztény beléphet Isten jelenlétébe. A Szentlélek éppen úgy mennyei személy, mint az Atya és a Fiú. Isten Lelkének, illetve Krisztus Lelkének is nevezi Őt a Biblia (Római levél 8:9). Ez a tény semmiképpen sem kisebbíti a Szentlélek személyes identitását, mint ahogy Jézus személyiségét sem tette hiteltelenné kijelentése: "Én és az Atya egy vagyunk." (Jn 10:30) A Szentháromság egyik személyeként a Lélek elveszi a leplet, ami megakadályozza az emberi elmét, hogy felfogja, milyen közel van az Isten, s hogy miként lehet vele kommunikálni.
Amikor a Szentlélek Jézushoz vezeti az átadott szívű bűnöst, a lepel fellibben, a megtérés pillanatában pedig Krisztus egészen eltünteti azt (2Kor 3:14). Ekkor a hívő érzi, hogy szabadon járulhat Urához, mert már nem terheli bűntudat vagy félelem. Minél inkább betölt valakit a Lélek, annál szabadabban örvendezik Isten jelenlétében. A Szentlélek általi keresztség elnyerésekor a keresztények oly közel érzik magukat a mennyhez, hogy a korai adventistákhoz hasonlóan ők is órákig képesek ujjongani és dicséretet énekelni.
Neked is van börtönöd, ami elválaszt a Szentlélek által felkínált szabadságtól? Talán a büszkeség? ("Mit gondolnak rólam mások?") Esetleg a félelem? ("Mi történik, ha a Lélek átveszi az uralmat életemben?") Netán valamilyen bűn? ("Vajon fel kell adnom néhány dolgot, amit pedig nagyon élvezek?") Bármilyen kötelék tart is rabságban, engedd, hogy a Szentlélek elvágja azokat! A valódi szabadság mindenek felett való áldás! Ahogy Jézus állította: az őbenne szabadok valóban szabadok!
Imádság a mai napra
"Szentlélek, boldog vagyok, amiért megszabadítasz mindentől, ami megakadályozná, hogy Isten jelenlétét érzékeljem az életemben!"

Garrie F. Williams írása alapján-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése