2016. szeptember 26., hétfő

Chris pásztor- Többféle kegyelem létezik



Amint hogy méltó, hogy én ilyen értelemben legyek mindenitek felől, azért, mert én szívemben hordalak titeket, mint akik mind az én fogságomban, mind az evangyéliomnak oltalmazásában és megbizonyításában mindnyájan részestársaim vagytok a nékem adott kegyelemben 
(Filippi 1:7)

Pál Apostol a nyitó igéjét a Filippibelieknek címezte, és azt mondta neki, hogy részesei az ő (Pál) kegyelmének, annak a kegyelemnek, melyet Isten adott neki. Az emberek életén különféle szintű kegyelmek nyugszanak, eltekintve Jézus Krisztus általános kegyelmétől, melyet az újjászületésünkkor kaptunk.
Az 1. Péter 5:5-ben azt olvashatjuk, hogy: “mindnyájan pedig, egymásnak engedelmeskedvén, az alázatosságot öltsétek fel, mert az Isten a kevélyeknek ellene áll, az alázatosaknak pedig kegyelmet ád.”
Figyeld meg, hogy Péter Apostol ezt nem a hitetleneknek írta, hanem a Gyülekezetnek, azoknak az embereknek, akiknek az életén már ott volt Isten kegyelme. Világos tehát, hogy Isten adhat több kegyelmet. Két okból növelheti meg az életeden nyugvó kegyelmét: először is, az alázatosságod miatt, másodszor, az életeden lévő elhívása miatt.
A Jakab 4:6-ban olvashatjuk, hogy: “De majd nagyobb kegyelmet ád; ezért mondja: Az Isten a kevélyeknek ellenök áll, az alázatosoknak pedig kegyelmet ád.”
Isten általános kegyelme által nyertél üdvösséget, és ez is tart meg az üdvösségedben. Amikor azonban Isten elhív, felelősséget ad, és megadja hozzá a kegyelmet is, hogy betöltsd a felelősséged.
Az Efézus 3:8-ban Pál azt monta, hogy: “Nékem, minden szentek között a legeslegkisebbnek adatott ez a kegyelem, hogy a pogányoknak hirdessem a Krisztus végére mehetetlen gazdagságát.” Pál személyesen hivatkozik arra a kegyelemre, amit Istentől kapott, és arra, hogy milyen célból kapta azt. Azért kapta, hogy hirdesse Krisztus végére mehetetlen gazdagságát.
Pál hasonló kijelentést tesz a Róma 15:15-16-ban: “Bátorságosabban írtam pedig néktek atyámfiai, részben, mintegy emlékeztetvén titeket az Istentől nékem adott kegyelem által, Hogy legyek a Jézus Krisztus szolgája a pogányok között, munkálkodván az Isten evangyéliomában....”
Isten kegyelmet adott Neked arra, amire elhívott. Ismerd fel ezt a kegyelmet, és működj ebben a kegyelemben. Maradj szeretetben és alázatban, és Isten folyamatosan növelni fogja kegyelmét az életedben, hogy még hatékonyabban tölthesd be az életeden lévő elhívását.

Ima:
Bővölködöm Isten kegyelmében és a megigazultság ajándékában. Ezért uralkodom az életben, a világ megrontó befolyása felett. Köszönöm Uram, hogy kegyelmet adtál a szolgálatra, tudatában vagyok ennek a kegyelemnek és a hasznának az életemre nézve. Jézus nevében. Ámen.

További Tanulmányok:
János 1:16-17;
És az ő teljességéből vettünk mindnyájan kegyelmet is kegyelemért. Mert a törvény Mózes által adatott, a kegyelem pedig és az igazság Jézus Krisztus által lett.
Galata 2:9;
És elismervén a nékem adatott kegyelmet, Jakab és Kéfás, meg János, kik oszlopokul tekintetnek, bajtársi jobbjukat nyujták nékem és Barnabásnak, hogy mi a pogányok között, ők pedig a körülmetélés között prédikáljunk:
2 Timóteus 2:1;
Te annakokáért, én fiam, erősödjél meg a Krisztus Jézusban való kegyelemben;
Apcsel 11:22-23;
Elhatott pedig a hír ő felőlük a jeruzsálemi gyülekezet fülébe; és kiküldék Barnabást, hogy menjen el egész Antiókhiáig. Ki mikor oda jutott és látta az Isten kegyelmét, örvendeze; és inté mindnyájukat, hogy állhatatos szívvel maradjanak meg az Úrban.
1 éves Biblia olvasási terv: Efézus 3:1-21; Ézsaiás 19-22;
2 éves Biblia olvasási terv: 2 Timóteus 2:1-10; Jeremiás 44;

Forrás: A Valóság Rapszódiája - Chris Oyakhilome pásztor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése