2016. szeptember 20., kedd

Köszöntünk Szent Szellem!- TRÜKK VAGY NEM MINDENNAPI ÁLDÁS?

"Mert aki nyelveken szól, nem embereknek szól, hanem az Istennek; mert senki sem érti, hanem lélekben beszél titkos dolgokat." (1Kor 14:2)
 
A Szentlélekkel kapcsolatosan semmi sem szított akkora vitát, mint a nyelvek ajándéka. Vajon trükk vagy áldás ez a keresztények számára? Egyesek azt mondják, hogy a nyelvek ajándéka ismert nyelveket jelent. Mások úgy magyarázzák, hogy mennyei nyelv lehet. Mivel sokan félnek ennek a nyelveken szólás igazi megnyilvánulásától, ezért sokan elutasítják a Lélek valamennyi ajándékának még csak az említését is.
A nyelveken szólás Isten akarata szerinti ajándéka jel a hitetlenek számára is. Még fiatal lelkészként hallottam a veterán misszionárius, Raymond Mitchell beszámolóját egy érdekes esetről, ami akkor történt, mikor elkezdte szolgálatát Fidzsi szigetén. Itt sok az indiai származású lakos, és amikor arra készült, hogy közöttük dolgozzon, Mitchell lelkész megpróbálta elsajátítani nagyon bonyolult nyelvüket. Egy nagy, polgári összejövetelen egy kormányzati tisztviselő felállt, és így köszöntötte az egybegyűlt tömeget:
"Megkértük a lelkészt, Raymond Mitchellt, hogy nyissa meg az alkalmat imával. Mindössze néhány napja tartózkodik országunkban, mégis tud imádkozni indiai nyelven." Mitchell lelkész bizonyságot tett arról, hogy az Úr valóban megadta neki a nyelvek igazi ajándékát.
Imádság a mai napra
"Uram, bár soha ne utasítanám el Lelkedet, hogy téged szolgáljalak, és dicsőítsem Jézus Krisztust!"

Garrie F. Williams írása alapján

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése