2016. szeptember 4., vasárnap

Örömteli mindennapok- Gyakorold a kegyelmet

Ezután Péter lépett hozzá, és megkérdezte: „Uram, hányszor kell megbocsátanom az Isten családjába tartozó testvéremnek, aki többször is vétkezik ellenem? Akár hétszer is?”
„Nemcsak hétszer, hanem akár hetvenszer hétszer is — válaszolta Jézus. Mt.18,21-22

Ha már megtapasztaltad Isten kegyelmét, akkor arra hív Isten, hogy Te is gyakorold mások felé a kegyelmet.Nem könnyű ,de Istennel nem lehetetlen .Csakis a kegyelem képes megtenni .
Ha nehezen megy ,csak gondold végig neked mennyit engedett el Isten,minden egyes tartozásodat kifizette az utolsó pontocskáig.
Megbocsátotta minden bűnödet ,azt is amit ezután fogsz elkövetni.
Könnyen észrevesszük más emberek hibáit,lassu fejlődését,kiskorúságát ,de amikor ezt tesszük, vajon mi változunk e? Ha észrevesszük és megitéljük ,azt jelenti ,még mi sem tartunk ott ahol szeretnénk.Éppen ezért legyünk megbocsátóak ,türelmesek embertársainkkal ,gyakoroljuk feléjük azt a kegyelmet amit Isten felénk .Nem látjuk a csatáikat ,amit naponta megvivnak,nem ismerjük a körülményeiket ,nem tudhatjuk mi az ami gátolja őket a növekedésben .De Jézus ismeri, minden ember fájdalmát ,a kereszten megizlelte a természeti ember halálát.Mindannyiunkat ismer,tud azonosulni a problémáinkkal.Ezért adja a kegyelmét ,amit nekünk is tovább kell adnunk ,mert csak a kegyelem képes arra ,hogy mások életében növekedést idézzen elő .
Fogadd el Isten túláradó kegyelmét és engedd, hogy áradjon ez a kegyelem mások felé.
Isten békessége és öröme legyen veled minden napon :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése