2016. november 9., szerda

Bizonyságaid örökkévaló örökségem

  Maga a Lélek bizonyságot tesz a mi lelkünkkel együtt...

     Róm. 8,16

Három képben világosítjuk meg a Szentlélek bizonyságtevő szolgálatát.

A Szentlélek az igazi Nátán, aki felfedi a bűnöket. Ahogy Nátán a legmegfelelőbb időben, nagy bölcsességgel és gyöngédséggel, de ugyanakkor teljes határozottsággal fedi fel Dávid vétkét, így bánik a Szentlélek is velünk. Ő nyitja meg szemünket bűnünk igazi súlyának, Isten bűn felett kimondott átkának és teljes elveszettségünknek a meglátására.

De ahogy Nátán megvigasztalta Dávidot, mihelyt így szólt: "Vétkeztem" - így tesz a Szentlélek is a megrémült és bánkódó bűnössel. Olyan sajátságos módon teszi ezt, hogy legdrágább neve így hangzik: "Vigasztaló" (Jn. 14,26).

A Szentlélek az igazi Fülöp is. Amikor a szerecsen főember nagy belső vágyakozással olvasta a Bibliát, nem értette, amit olvasott.

Fülöp fölült mellé a kocsira, és megvilágította előtte az olvasott bibliai helyet.

Az Úr Jézus ezt mondta a Szentlélekről: "Mikor eljön Ő, az igazság Lelke, Ő majd elvezet titeket minden igazságra" (Jn. 16,13). Mint az igazi Fülöp; Ő ad világosságot nekünk az Ige megértésére.

Imádkozzunk a Szentlélek megvilágosító munkájáért, különösen bibliaolvasáskor! Milyen szegény volt a főember, noha kezében volt a Biblia és olvasott belőle, de nem értette! Így van ez ma is sok ezer emberrel. Szegények, vakok, nyomorultak mindaddig, amíg a Szentlélek szívükbe nem költözik, és a Szentírás titkát előttük fel nem tárja.

Végül a Szentlélek az igazi Keresztelő János is, aki a megrémült és bűneiket bánó bűnösöknek Jézusra mutatva ezt mondja: "íme, Istennek az a Báránya, Aki elveszi a világ bűneit"!

Boldog, aki meghallja a Lélek hangját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése