2016. november 5., szombat

A Valóság Rapszódiája-Chris pásztor- Járj Isten Bölcsességében

“Mert e világ bölcsesssége bolondság Isten előtt (1 Korintus 3:19)



Ahhoz, hogy igazán sikeres légy az életben, isteni bölcsességben kell járnod. Isteni bölcsességben járni annyi, mint Isten Igéjében
járni és megélni az Igét, mert Isten Igéje az Isten bölcsessége. A hit nagy férfiai és asszonyai, akikről a Bibliában olvashatunk, azzal tűnnek ki, hogy követték Isten Igéjét. Józsué például Istennel járt a Tőle kapott utasítások szerint, ezért fényes győzelmeket jegyeztek fel Izrael gyermekeiről (Józsué 8:1-24).

Izsák is Istennel járt. Éhség volt az országukban és sokan kivándoroltak Egyiptomba zöldebb legelőkért. Izsák is kész volt Egyiptomba menni, de Isten azt mondta, hogy ne menjen. Arra utasította, hogy maradjon Gérárban, ahol éhség volt, és vessen
abba a földbe (1 Mózes 26:4).

Képzeld el, hogy Isten azt mondaná Neked, hogy maradj abban az éhínség sújtotta országban, ahol rosszul mennek a dolgok, és szárazság uralkodik. Hallgatnál-e a szavára? Isten “gondolatai” és útjai különböznek az ember útjaitól. Bölcs dolog megteni azt, amit Ő mond, és követni az Ő utasításait még akkor is, ha emberileg értelmetlennek tűnik.

Izsák nem a saját tervét követte, hanem az Úr vezetését, és tulcsordulóan bővelkedett azon az elszegényedett, éhínség sújtotta földön. Amikor az emberek ástak, hogy vizet találjanak, nem találtak, de Izsák is leásott vízért, és Ő talált, ugyanazon a száraz földön. A Bibliában ez áll: “És vete Izsák azon a földön, és lett néki abban az esztendőben száz annyia, mert megáldá őt az Úr. És gyarapodék az a férfiú, és elébb-elébb megy vala a gyarapodásban, mígnem igen nagygyá lőn. És vala néki apró és öreg barma és sok cselédje, s irigykedének ezért reá a Filiszteusok” (1 Mózes 26:12-14).

Lehet, hogy a saját meggyőződésed szerint teszed a dolgaidat az életben és az Isten házában való szolgálatban, de Isten bölcsessége nagyobb, mint az emberi bölcsesség. Működj abban és az által, az Ige megértésében és bölcsességében! Kövesd a Szellem vezetését az életedben, és mindig győztes leszel!

Ima:

Drága Atyám, köszönöm a bennem munkálkodó bölcsességed, amely növekszik most is Igéd által, és amelyet a mai napon is befogadtam. Isteni bölcsességben járok, betöltöm a töléletes akaratodat, és dicsőséget szerzek Neked mindenben, amit teszek. Jézus nevében. Ámen.

További tanulmányok:

Apostolok Cselekedetei 20:32;
És most, atyámfiai, ajánlak titeket az Istennek és az ő kegyelmessége ígéjének, a ki felépíthet és adhat néktek örökséget minden megszenteltek közt.

Példabeszédek 4:7;
A bölcseség kezdete ez: szerezz bölcseséget, és minden keresményedből szerezz értelmet.

Korinthusbeliekhez írt I. levél 1:24-25
Ámde magoknak a hivatalosoknak, úgy zsidóknak, mint görögöknek Krisztust, Istennek hatalmát és Istennek bölcseségét.
Mert az Isten bolondsága bölcsebb az embereknél, és az Isten erőtelensége erősebb az embereknél.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése