2016. november 8., kedd

A Valóság Rapszódiája-Chris pásztor- A válaszod fontos

Áldott legyen az Isten, és a mi Urunknak, Jézus Krisztusnak Atyja, aki megáldott minket minden szellemi áldással a mennyekben a Krisztusban. (Efézus 1:3).



Alapigénk megerősít abban, hogy minden elvégeztetett számunkra Krisztusban! Isten megáldott minden szellemi áldással, ráadásul minden fizikai áldással is, mivel a nagyobb magában
foglalja a kisebbet. Ezen isteni igazság ellenére mégis sokak tapasztalata eltér attól, amit Isten mond az Ő Igéjében. Nagy részben azért, mert még nem bíztak meg teljesen az Igében, és nem reagáltak rá megfelelően.

Ha maga Jézus jelenne is meg Neked, vagy elküldené angyalát azzal az üzenettel, hogy áldott vagy, és nem válaszolnál erre, akkor elszalasztanád az áldásod. Mondhatod, hogy: “Ha Isten volt az, akkor teljesen biztos, hogy áldásokban fogok járni.”

Nem, mivel ez nem így működik. Megvan ebben a szereped és a felelősséged, meg kell erősítened azt, amit Isten mondott, és aszerint is kell járnod.

Jézus azt mondta a Jelenések 3:20-ban, hogy:
“Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem.” Mi lenne, ha egy ember nem válaszolna
Jézusnak és nem nyitná ki az ajtót? Jézus egyszerűen elsétálna.

Az tehát, hogy Isten ígért Neked valamit, még nem jelenti azt, hogy az automatikusan meg is történik. Neked kell megtörténtté tenned az által, hogy hittel válaszolsz rá. Isten Igéje hozza létre az áldásokat, de Te hozod érvénybe azokat a személyes életedben. Ez hasonló az üdvösség befogadásához. Jézus már kifizette az
árat, és az egész világot megváltotta. A Bibliában azonban az áll, hogy: “Mert ha a te száddal vallást teszel az Úr Jézusról, és szívedben hiszed, hogy az Isten feltámasztotta őt a halálból, megtartatol” (Róma 10:9).

Isten nézőpontjából mindenki törvényesen meg van váltva a világon Krisztus helyettesítő keresztáldozata által. Mindaddig azonban, amíg egy bűnös ember nem válaszol erre és nem hisz Jézus Krisztusban, illetve nem ismeri el az Ő uralmát, addig nem nyerhet üdvösséget. Tehát nagyon fontos az Igére adott válaszod. A Biblia azt mondja, hogy Ő mondotta, hogy mi is bátran mondhassuk… (Zsidó 13:5,6).

Megvallás
A szellemem válaszol az Igére, és a hitem a kívánt eredményeket
hozza létre. Isteni egészségben, győzelemben, uralomban, és a
Szent Szellem erejében járok a mai napon. Halleluja!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése