2016. november 16., szerda

Bizonyságaid örökkévaló örökségem

 Azt akarom tehát, hogy minden helyen a férfiak imádkozzanak és imádságra felemelt kezük szent legyen, ők maguk pedig harag és kételkedés nélkül valók.

     l.Tim. 2,8

Először is arra figyelmeztet Pál, hogy imádságra felemelt kezünk szent legyen. Szentnek nevez az írás mindent, ami Isten számára van elkülönítve, és az Ő szolgálatára van szánva.

Ha igazi imádkozók akarunk lenni, akkor tagjainkat, testünket és életünket oda kell szánnunk az Úrnak, hogy ne magunkért éljünk, hanem érte. Akkor imádságunknak csodálatos ereje lesz. Milyen segítséget jelenthet még távoli országokban élő embereknek is az ég és föld Urához értük felemelt megszentelt kezünk!

Aztán azt mondja Pál, hogy harag nélkül emeljük fel kezünket.

Megfigyeltétek már, hogy a füst a kéményből nem mindig száll fel az ég felé, hanem néha a légköri viszonyok miatt leszáll a földre?

Ha szívünkben neheztelés és keserűség van valakivel szemben, akkor imádságunk ilyen földre visszaszálló füsthöz lesz hasonló. A harag és engesztelhetetlenség elveszi az ima erejét. Ezért bocsássunk meg mindenkinek, hogy szent kezeket emelhessünk fel, harag nélkül!

A harmadik tanítás így hangzik: imádkozó kezeteket kételkedés nélkül emeljétek fel! Aki szívében gondosan figyel Isten akaratára, aki imádságában Isten ígéreteire támaszkodik, annak egy pillanatig nem kell kételkednie abban, hogy Isten imáját meghallgatja.

A Szentírás tele van imameghallgatással. A mennyei tűz nem maradt el, amikor Illés kérte. A hatalmas eső is eljött, amikor térdet hajtott Illés a Kármelen. Sámson nem halt szomjan, amikor Istenhez kiáltott vízért. Pétert nem végezték ki, amikor a gyülekezet szüntelen könyörgött érte Istennek.

Isten minden időben él.

Ezért: szent kezeket emeljetek hozzá, harag és kételkedés nélkül!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése