2016. november 13., vasárnap

Gloria Copeland- Áldjad az Urat

Annakokáért Őáltala vigyünk dicséretnek áldozatát mindenkor Isten elé, azaz az Ő nevéről vallást tevő ajkaknak gyümölcsét. – Zsidó levél 13:15

Hatalmas dolgok történnek, amikor folyamatosan megvalljuk Isten kegyelmét. Hit ébred a bensőnkben, és Isten szeretete valóságossá válik a szellemünkben.

Mi több, megtiszteli az Atyát az, ha elhisszük az Igéjét, és felmagasztaljuk a szeretetét és kegyelmét. Megtiszteled Őt azzal, ha a jóságáról, szeretetéről beszélsz, amikor úgy szólsz róla, mint szerető Atyádról, aki csak jót cselekszik. Megáldja Istent az, amikor dicséred Őt, mint a világegyetem hatalmas Istenét, aki meg akar áldani bennünket, és aki annyira szerette a világot, hogy még a Fiát is odaadta értünk.

Dávid Isten szíve szerint való ember volt. Tudta, hogyan dicsérje Istent. Amíg nem él benned Isten Igéje olyan gazdagon, hogy te is tudsz zsoltárokat és dicséreteket szólni a saját szellemedből, használd Dávid dicséreteit Isten magasztalására. Mondd ki, vagy énekeld el ezeket az Atyának. Vedd az Ő szavait a szádra.

Hamarosan meg fogod tapasztalni annak a felismerésnek az izgalmát és örömét, hogy Isten valóban „nagy kegyelmű” az irántunk való szeretete miatt. A hited magasabbra fog emelkedni, és ez megáldja az Atyát! És te is áldott leszel.

Igeolvasás: Zsoltárok 89:1-18

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése