2016. november 11., péntek

Mindennap az Ige fényében- MEDDIG MÉG?


A mai napon olvasandó igeszakasz: Jel 6,9-11
És amikor feltörte az ötödik pecsétet, láttam az oltár alatt azoknak a lelkét, akiket az Isten igéjéért öltek meg, és azért a bizonyságtételért, amelyet megtartottak. 10 És hatalmas hangon kiáltották: "Urunk, aki szent és igaz vagy, meddig nem ítélsz, és meddig nem állsz bosszút a mi vérünkért azokon, akik a földön laknak?" 11 Akkor fehér ruha adatott mindegyiküknek, és megmondatott nekik, hogy nyugodjanak még egy kis ideig, amíg teljes nem lesz azoknak a szolgatársaiknak és testvéreiknek a száma, akiket ugyanúgy megölnek, mint őket.



"Urunk, aki szent és igaz vagy, meddig nem ítélsz, és meddig nem állsz bosszút a mi vérünkért azokon, akik a földön laknak?"

(Jel 6,10)



A látomás az oltár lábára összpontosítja a figyelmünket. Az oltár alján a felszáradt vér azoknak a lelkeit jelenti, akik Krisztus ügyéért estek áldozatul.
A mártírokról van szó, "akiket az Isten igéjéért öltek meg, és azért a bizonyságtételért, amelyet megtartottak." Közülük némelyeknek a neve egyháztörténeti könyveinkben szerepel. Isten ismeri mindegyikük nevét, - meg vérüket, beleértve a mi korunk névtelen mártírjainak a vérét is, akik úgy vélték, hogy jobb dolog szolgálni, mint népszerűnek lenni. Isten többi szolgája pedig az amerikai üzleti világ dzsungelében halt meg. Ők inkább azt vállalták, hogy tönkremennek, mintsem hogy engedetlenek lesznek.
A mártírok igazi szenvedése nem a testi kín, vagy az anyagi hátratétel. Legmélyebb fájdalmukat kiáltásuk fejezi ki: "Szent, hűséges Mesterünk, meddig vársz még? Legfőbb Urunk, te szent és igaz, meddig még?"
Minden szó az Isten tulajdon jellemére és az ő saját ígéreteire való hivatkozás. Hát ha Ő a Legfőbb Úr, és ha képes arra, hogy szájának leheletével eltépje a fűszálat, akkor miért engedi, hogy ez így folyjon tovább? Hát ha ő szent és igaz, aki nem tűri a bűnt, s aki hűségében rendületlen, akkor mi miért élünk úgy, és miért halunk meg úgy, mintha nem lenne oltalmazónk?
Ha nem csupán az életmódodat, hanem puszta életedet is arra tetted fel, hogy Jézus az Úr, akkor a legfájóbb seb az, hogy az Úr nincs jelen. Emberek tagadják ezt az Urat széltében-hosszában. Megölik a hűségeseket, és kifosztják az igazakat, és az Úr hagyja, hogy ezt büntetlenül megtegyék. A bűn és az ördög még mindig uralkodik az embereken. És ez így megy állandóan, oly sok évvel azután, hogy Jézus megkapta a koronát.
"Meddig még, Uram?" Meddig fogod még elrejteni fenségedet, és meddig engeded még meg, hogy a te szolgáid elvérezzenek? Halld meg a mártírok kiáltását! Nyisd meg a mennyei kapukat! Jöjj, és szabadíts meg minket! Hadd elevenítse meg a te megfáradt gyermekeidet az ő Uruk dicsősége!"
Tartsunk ki a várakozásban, és maradjunk hűségesek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése