2016. november 13., vasárnap

Mindennap az Ige fényében- MEGPECSÉTELVE ÉS MEGVÁLTVA


A mai napon olvasandó igeszakasz: Jel 7,1-8
Ezután láttam négy angyalt állni a föld négy sarkán, amint féken tartották a föld négy szelét, hogy ne fújjon szél a földre, se a tengerre, se a fákra. 2Láttam egy másik angyalt is feljönni napkelet felől, akinél az élő Isten pecsétje volt, és hatalmas hangon odakiáltott a négy angyalnak, akiknek megadatott, hogy ártsanak a földnek és a tengernek,és így szólt: "Ne ártsatok a földnek, se a tengernek, se a fáknak addig, amíg homlokukon pecséttel meg nem jelöljük a mi Istenünk szolgáit". És hallottam a pecséttel megjelöltek számát: száznegyvennégyezer pecséttel megjelölt Izráel fiainak minden törzséből: Júda törzséből tizenkétezer pecséttel megjelölt, Rúben törzséből tizenkétezer, Gád törzséből tizenkétezer,Ásér törzséből tizenkétezer, Naftáli törzséből tizenkétezer, Manassé törzséből tizenkétezer, Simeon törzséből tizenkétezer, Lévi törzséből tizenkétezer, Issakár törzséből tizenkétezer, Zebulón törzséből tizenkétezer, József törzséből tizenkétezer, Benjámin törzséből tizenkétezer pecséttel megjelölt. 



"Ne ártsatok a földnek, se a tengernek, se az élő fáknak addig, amíg homlokukon pecséttel meg nem jelöltük a mi Istenünk szolgáit."
(Jel 7,3)


Elhangzik a parancs: "Várjatok!"
Mielőtt a pusztító szelek engedélyt kapnak, hogy ártsanak a földkerekségnek, Isten szolgáinak el kell pecsételtetniük.
A pecsét a tulajdonjog jele. Sok régi korsót és tálat ástunk már ki a föld alól, amelyek még viselik a tulajdonos pecsétjét, egy lenyomatot az agyagban. Ez azt bizonyítja, hogy kié volt az a cserépedény. Itt mi nem tárgyak megpecsételéséről, hanem emberek megpecsételéséről olvasunk. Isten úgy pecsételi el az embereket, hogy rájuk írja nevét.
Tizenkétszer tizenkétezer ember kap pecsétet.
Mielőtt a nagy katasztrófák bekövetkeznek, Isten így szól: "Ez az enyém, annak nem árthatsz, mert az a férfi hozzám tartozik, ennek a nőnek baj nélkül kell átjutnia a földön végigsöprő tűzön, mert én szeretem őt." Isten neve van rájuk írva. El vannak pecsételve az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. El vannak különítve. Isten kezében vannak, és semmi, még Isten tulajdon ítélete sem okozhat nekik semmiféle kárt.
Ezek a vigasztaló szavak ugyanazoknak szólnak, akiknek a kedvéért a Jelenések könyve megíratott. Ők azok az egyháztagok, akik gyülekezeti közösségben olvasták ezt a könyvtekercset, s akiket Isten boldognak hív, mivel hallgatják és megtartják az ő igéjét (Jel 1,3). Az angyal, aki megpecsételi Isten választottait, "a mi Istenünk szolgái" nevet adja nekik, s ez azoknak a neve, akik hallgatják és megtartják e könyv prófétai igéit (Jel 22,6-7). Ők azok, akik úgy pecsételtetnek itt el, mint az igazi Izráel (3,9.12), mint a Bárány hűséges követői.
A tizenkétszer tizenkétezer, Isten népe összességének a száma, a maga hiánytalanságában. Isten tudja a teljes számot, és ő ismer minden nevet. Ismeri az övéit. És nem hagyja, hogy elpusztuljanak a próbatétel órájában.
Nincs üdvbizonyosságunk önmagunkban. Nem vagyunk biztosak abban, hogy meg tudunk állni a viharban. De Isten kiválasztott bennünket, Isten elhívott bennünket, ő örökbe fogadott minket, hogy az ő gyermekei legyünk, és az ő örökkévaló karjai célhoz visznek minket. Alleluja!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése