2017. január 21., szombat

Alfred Christlieb: Bizonyságaid örökkévaló örökségem

  Ezt mondta az Isten Noénak: Csinálj magadnak bárkát gófer fából... És úgy cselekedett Noé, amint parancsolta néki Isten, mindent akképpen cselekedett.

     l.Móz. 6,14,22

Micsoda nevetés törhetett ki a világban, amikor Noé, ez a "különcködő szent" a szárazföldön egy rettenetes nagy hajó építésébe kezdett!

Ha újságok lettek volna abban az időben, bizonyára csúfolódó cikkek jelentek volna meg a kegyesek legújabb elmebetegségéről.

De Noé, Isten embere, aki egyedül járt Istennel az elfordult és elvetemült nemzetségben, csendben tovább építette bárkáját a csúfolódás és gúnyolódás ellenére. Hogy gyötörhették rokonai, szomszédai és ismerősei, ennek a szerintük értelmetlennek tűnő munkának a láttán! Az egész világ, aki csak hallott róla, nagy és kicsi, gazdag és szegény, tudós és tudatlan, mindnyájan egyetértettek abban, hogy Noénak elment az esze.

Pedig mégis Noé volt az egyetlen értelmes ember akkor azok között, akik őt bolondnak tartották. Mit válaszolt ő csúfolódásukra? Semmit!

Hallgatott és építette tovább bárkáját. Értelmi aggályaikról úgysem tudta volna lebeszélni őket.

Az igazi keresztyéneket, akik teljes komolysággal veszik az Úr Jézus követését, manapság is mint a világtól idegen lényeket kigúnyolják. Bolondoknak tartják őket.

Ők is úgy vannak, mint Noé: eltűrve a gúnyt, csendesen munkálkodnak tovább, ahogyan Isten nekik megparancsolta.

A legnehezebb órákat azzal okozhatta a Sátán Noénak, amikor azt sugallta neki, hogy minden, amit csinál, csak önáltatás. Saját ötletét összetéveszti Isten szavával.

De Noé nem hagyta magát félrevezetni. Mindent megtett, amit az Úr parancsolt neki, s így csodálatosan igazolódott munkája Istentől.

Eljött az óra, amikor csúfolódói őt, a "bolondot" jajkiáltások között az egyetlen "okosnak" ismerték el.

Maradjon Noé a példaképünk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése