2017. január 7., szombat

Alfred Christlieb: Bizonyságaid örökkévaló örökségem

   Kelj fel, Uram, és széledjenek el a Te ellenségeid!

     4.Móz. 10,35

Milyen egyszerű Mózes imája! Úgy cseng, mint egy gyermek kérése apjához, hogy keljen fel és védje meg őt.

Szabad nekünk ilyen gyermeki módon imádkoznunk.

Mózes elsősorban azokat a veszélyeket tárja Isten elé, amik az új útszakaszban rejtőzködhetnek. Érheti őket ellenséges törzsek rajtaütésszerű támadása, mint már gyakran megtörtént. Ezért Mózes nem akkor kéri már az Úr segítségét, amikor az ellenség támadása bekövetkezett. Nem, minden alkalommal, amikor a láda indult, Isten kezébe tette a nép minden gondját ellenségeik miatt: "Kelj fel, Uram, és széledjenek el a Te ellenségeid!"

- Fontos figyelmeztetés ez nekünk a reggeli imádságra. Az ellenségek, akikkel találkozunk, gyakran külső ellenségek. A láthatatlan világ hatalmasságaival van dolgunk, akik veszedelmesebbek minden amálekita és moábita seregnél. Ezek a démoni hatalmak óránként megtámadhatnak Kánaánba való vándorlásunk során.

Minden reggel imádkozva kell felvérteznünk magunkat. Milyen könnyen magával ragadja a vándort a tisztátalanság, türelmetlenség, szeretetlenség és harag hatalma! Váratlanul ránk támadhatnak. Ezért fontos minden reggel Isten elé állnunk, hogy az előre nem látható veszélyekre, a nem várt látogatásokra és a Sátán támadásaira nézve kérjük Őt.

Könyörögjünk így minden reggel: Uram, ismered gyengeségemet, ismered a hatalmasságokat is, akik rám akarnak törni. Uram, vigyázz rám! Ne add az ellenségnek lelkemet! Őrizz meg, mint szemed fényét!

Emlékezz meg ígéretedről: "Az Úr körülveszi népét mostantól fogva mindörökké."

Ha mi imádságban így felfegyverkezünk, akkor napunk úgy telik el, hogy nem hozunk szégyent az Úrra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése