2017. január 2., hétfő

Varga László: Isten asztaláról

  "Meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban."

     Róma 8,38-39

Isten szeretetből teremtett. A világot is, minket is. Ebben a rohanó világban ugyanúgy nincs mibe fogódznunk, mint a levélnek, amit felkap egy forgószél. Egyetlen reményünk, biztos fogódzónk az, hogy Isten szeret minket. Hogy miért, arra nem találunk logikus emberi választ. Leginkább egy édesanya érti ezt, ha ránéz csecsemőjére, akitől egy csomó fájdalmon és mindennapi gondon túl semmit nem kapott, de erre a kérdésre nyugodtan feleli: azért, mert az enyém! Az Övé vagy, akarta, hogy legyél, megadott mindent ahhoz, hogy boldog légy. Krisztus az életét adta érted, mert szeret. És nincs olyan hatalma földnek és égnek, amely elválaszthatna ettől a végtelen szeretettől. Csak egy valaki képes erre: te magad. Mert ember vagy. Szabad ember. Isten semmire nem kényszerít, önkéntes szeretetedre vár. Nagy türelemmel, hosszan várja feleletedet az Ő szeretetére. Ha akarod, elhagyhatod. Szabad vagy. Jogod és lehetőséged van tönkretenni az életedet. De kár volna. Isten szólít, beszélni akar veled, üzenni akar neked. Bízd rá magad, keresd üzenetét, és meg fogod találni!
Atyám, szerető Istenem, nem értem, miért szeretsz engem. Igazán nem látom és ítélem magam méltónak a szeretetedre. Az emberek között is kevés van, aki valóban áldozatra is készen szeret, és én sem tudok másokat úgy szeretni, ahogy kellene. De nagyon köszönöm, hogy minden érdemem nélkül engem is úgy szerettél, hogy Jézus értem is vállalta a keresztet. Add, Uram, hogy ne legyen hiábavaló a szereteted! Segíts, hogy úgy tudjak élni, hogy ne hozzak szégyent a nevedre, hanem én is legyek képes tenni valamit hálából számtalan ajándékodért! Lelkeddel erősíts, hogy keressem igazságodat, és megtaláljam a hozzád vezető utat! Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése