2017. július 16., vasárnap

Krisztusi élet:KRISZTUS, A MI PÉLDAKÉPÜNK, A MINDEN, ÉS OTT VAN MINDENKIBEN

 Képviseljük Krisztust, a tökéletes példaképet-

„Ő benne vala az élet, és az élet vala az emberek világossága” (Jn. 1:4)



Az evangéliumban kifejezett erkölcs nem hagy jóvá semmilyen mércét, amely kívül esik Isten tökéletes szándékán és akaratán. Isten azt kéri teremtményeitől, hogy igazodjanak akaratához. A jellem tökéletlensége bűn, a bűn pedig törvénytelenség. Istenben minden tökéletes jellemvonás megtalálható, tökéletes egységben és összhangban. Mindazok, akik személyes Megváltóként befogadják Krisztust, abban az előjogban részesülnek, hogy szert tehetnek ezekre a tulajdonságokra. Ez a megszentelődés filozófiája.
Milyen nagyszerű lehetőségek állnak az elbukott nemzetség rendelkezésére! Fia által Isten feltárta az ember előtt azt a magaslatot, amelyre eljuthat. Krisztus érdemei által az ember felemelkedhet bukott állapotából, megtisztulhat, és értékesebbé válhat Ofír aranyánál. Lehetősége van a dicső angyalok társaságában lenni, visszatükrözni Krisztus ábrázatát, fényleni még az örök trón előtt is. Előjogát képezi a hit, hogy Krisztus ereje által halhatatlanná válhat. Mindennek ellenére milyen kevesen vannak tudatában annak a magaslatnak, amelyre eljuthatnának, hogyha engednék, hogy Isten vezérelje minden lépésüket!
Isten… nem akarja, hogy valaki is alárendelje a gondolkodását egy másik halandó felebarátjának. Akik gondolkodásbeli és jellembeli változásra vágynak, ne emberekre, hanem az isteni példaképre tekintsenek. Isten felszólít, hogy „az az indulat legyen bennetek, amely a Krisztus Jézusban volt”. Az emberek Krisztus indulatát a megtérés és változás által nyerhetik el. Mindenkinek egyéni hittel és tapasztalattal Krisztushoz kell járulnia, tudván, hogy Krisztus, a dicsőség reménysége benne lakozik. Hogyha egy embert választanánk példaképül, akár egy olyant is, akiről azt gondoljuk, hogy majdnem tökéletes a jellemben, ez azt jelentené, hogy bizalmunkat egy tökéletlen emberi lénybe helyezzük, aki képtelen akár egy kis morzsányi tökéletességet nyújtani számunkra.
Olyan Példaképünk van, aki a mindent jelenti, és ott lehet mindenkiben, aki kiválik tízezer közül is, akinek nagysága felülmúl minden elképzelést. Irgalma által láthatóvá tette életét, hogy minden ember példát vehessen Tőle. […] Az emberi elme benne fedezte fel minden idők legnagyobb Tanítójának bölcsességét.
Isten azt akarja, hogy élő tanúk legyünk a világ előtt, amire Krisztus kegyelméből minden férfi és nő eljuthat.
(Signs of the Times, 1902. szeptember 3.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése