2017. április 21., péntek

Napi áhítat: A feltámadás megújított teremtés

1Kor 15,51–58


A feltámadásban egy új, dicsőséges, romolhatatlan testben élünk majd tovább örökké, de addig még buzgó munkára hív minket az Úr!
„Íme, titkot mondok nektek: nem fogunk ugyan mindnyájan elhunyni, de mindnyájan el fogunk változni. Hirtelen egy szempillantás alatt, az utolsó harsonaszóra; mert meg fog szólalni a harsona, és a halottak feltámadnak romolhatatlanságban, mi pedig elváltozunk. Mert e romlandó testnek romolhatatlanságba kell öltöznie, és e halandónak halhatatlanságba. Amikor pedig (ez a romlandó romolhatatlanságba öltözik, és) ez a halandó halhatatlanságba öltözik, akkor teljesül be, ami meg van írva: „Teljes a diadal a halál fölött! Halál, hol a te diadalod? Halál, hol a te fullánkod?” A halál fullánkja a bűn, a bűn ereje pedig a törvény. De hála az Istennek, aki a diadalt adja nekünk a mi Urunk Jézus Krisztus által! Ezért, szeretett testvéreim, legyetek szilárdak, rendíthetetlenek, buzgólkodjatok mindenkor az Úr munkájában, hiszen tudjátok, hogy fáradozásotok nem hiábavaló az Úrban.”

Magyarázat

Sokan voltak és vannak még ma is, akik kutatják a hosszú élet titkát, míg mások a halhatatlanságot keresik. Valamilyen öregedést gátló elixírre vágynak, vagy egy újabb divat szerint a haláluk után azonnal hibernáltatni (mínusz 196 fokos folyékony nitrogénbe helyeztetni) szeretnék magukat, hátha fejlődik majd annyit a tudomány, hogy később életre tudják őket kelteni. A titok, amit annyira keresnek, a Bibliában benne van. Pál apostol felfedi azt, így az is kiderül, hogy ez több, mint amiről oly sokan álmodoznak. Isten nem örök időre szeretné nyújtani az amúgy romlandó testünkben való életünket, hanem egy teljesen újat akar adni helyette.
A mai bátorító üzenet erről szól. A régi elmúlik, és újjá lesz minden (Jel 21,1–5).
Lesz új ég és új föld, és a feltámadásban mi is egy új, dicsőséges, romolhatatlan, halhatatlan testben élünk majd tovább örökké.
Olyan jól hangzik mindez, hogy már-már azt gondolnánk, hogy akkor most már csak hátra kell dőlnünk, és lehet várni, mikor történik meg.
Pál épp az ellenkezőjére bátorít: „…legyetek szilárdak, rendíthetetlenek, buzgólkodjatok mindenkor az Úr munkájában, hiszen tudjátok, hogy fáradozásotok nem hiábavaló az Úrban.”
(Horváth László)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése