2016. április 15., péntek

Napi Ige: Amikor Isten látást ad neked 1.)


"...nem voltam engedetlen a mennyei látomás iránt." (Apcsel 26:19)

Pál apostolnak mennyei látomása volt, de vannak olyanok is, akik "...saját szívük látomását hirdetik, nem azt, amit az Úr adott" (Jeremiás 23:16). Ezért biztosnak kell lenned abban, hogy Isten terve szerint dolgozol, és nem a saját akaratod vagy valaki más tervei szerint.Bábel tornyának története két dolgot tanít nekünk. Először: ha az emberek eltökélnek valamit ,abban gyakran sikerre jutnak, és másodszer : az, hogy valami sikerült, még nem biztos, hogy az az Isten akarata . A Bábel (zavar ) szó azt jelenti, hogy mások azt gondolhatják, igazad van, mégis tévedsz. Azt kérdezed: "Akkor hát nem helyes, hogy terveket készítünk és célokat tűzünk ki?" Dehogynem, ám a terveidnek és céljaidnak abból a látásból kell kiindulniuk, melyet Istentől kaptál.

Amikor Pál azt mondta: "nem voltam engedetlen a mennyei látomás iránt", úgy értette, hogy egyetlen elfogadható válasz van Isten tervére - az engedelmesség! A részleges engedelmesség, a válogatós engedelmesség vagy késlekedő engedelmesség mind engedetlenség.                                                   William Carey, akit a modern misszió atyjának tartanak, feladta a kényelmes életet és a vagyonát, hogy Indiába vigye az evangéliumot. 
Az egyik emlékezetes mondása ezt volt: Várj nagy dolgokat Istentől, próbálj meg nagy dolgokat Istenért!" De csak akkor mondhatod ezt meggyőződéssel, ha tudod,mire hívott el Isten. Amit Ő rendelt el, azt támogatja! Ha saját célokat tűzöl ki, hiányozni fog belőled az a szívbéli bizonyosság, hogy Isten végzi a munkát, így aztán kimerülsz attól a tudattól, hogy minden rajtad múlik. 
Ha viszont tudod, hogy Isten adott neked látást az életedre, bízol Benne, akkor is, ha nem látod semmi módját annak, hogy mindez valóra válik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése