2016. április 17., vasárnap

Napi Ige - TUDD , HOGY KI TARTOZIK AZ ÉLETEDHEZ!


"...tüskévé lesznek a szemetekben és tövissé az oldalatokban azok, akiket meghagytok közülük..."

A földrengéseket az okozza, hogy két tektonikus lemez egy törésvonal mentén egymásnak nyomódik, majd ellenkező irányba elmozdul. Ez történik olyankor is, amikor nem a megfelelő emberekhez kötődsz. Ezért mondta Isten az izraelitáknak az Igéret földjén élő ellenséges népekre vonatkozóan a következőt:



"De ha nem űzitek ki onnan az ország lakosait, akkor tüskévé lesznek a szemetekben és tövissé az oldalatokban azok, akiket meghagytok közülük, és szorongatni fognak benneteket azon a földön, amelyen lakni fogtok (4 Mózes 33:55)
Ha egy kapcsolat nem működik, ha már a helyreállítására tett minden erőfeszitésed kárba veszett, ismerd be! Néha csak le kell nyelned a büszkeségedet, és be kell látnod, hogy ahelyett, hogy felemelnéd őket, ők húznak le téged. Ha elengedsz valakit, az nem jelenti azt, hogy az illető soha nem fog fejlődni, csak azt hogy elismered, Isten alkalmasabb ennek a munkának az elvégzésére, mint te. Vigyázz azokkal, akik mindig megpróbálnak lelkiismeret-furdalást kelteni benned amiatt, hogy "nem vagy ott". Hiszen csak Isten tud mindig ott lenni! Különbség van aközött, hogy segítesz valakinek, agy hogy te gondoskodsz róla. A segítség igazából még akadály is lehet. Hiszen miért próbálnák emg egyedül, ha te mindig ott vagy számukra? Neked szükséged van arra, hogy érezd, szükség van rád, de ezzel útját állod növekedésüknek. Lépj vissza ,és hagyd, hogy saját erejükből tanuljanak meg járni! NEm mindenki fog örülni ennek, de nem is kell, hogy örüljenek. Jézus azt mondta: "Jaj amikor jót mond rólatok minden ember..." (Lukács 6:26). Ne engedd , hogy a kritikától való vélelem legyőzze a józan eszed! Az embereknek nem esik jól, amikor szembesítik őket dolgokkal, de ez túlélés kérdése. Minden kapcsolatnak megvan az értelme, és az ideje. Tanuld meg megkülönböztetni, hogy ki tartozik a múltadhoz, és ki a mostani életedhez!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése