2016. április 16., szombat

Kenneth E. Hagin-Isten tette


,,És Ő a feje a Testnek, a Gyülekezetnek: aki a kezdet, elsőszülött a halottak közül: hogy mindenekben Ő legyen az első. ,,—KOLOSSÉ 1,18.

Mi hívők itt hibáztuk el! Felismertük, hogy Jézus a feje a Gyülekezetnek, és helyesen, felmagasztaltuk Őt a hatalom helyére. Azt viszont nem értettük meg, hogy a fej teljes mértékben a testre van utalva tervei végrehajtásában. Nem értettük meg, hogy mi Krisztussal együtt ülünk a mennyekben. Nem értettük meg, hogy Jézusnak hatalma van a sátán felett. Ezt a hatalmat azonban csakis a Testen keresztül tudja használni. Annyira biztosak voltunk abban, hogy mi magunk semmit sem tehetünk, hogy így mindent Krisztusra, a Gyülekezet fejére hagytunk — a fej azonban tehetetlen, semmire sem képes a test nélkül.

Vegyük például a saját fejedet. Egy tervét sem tudja végrehajtani a test közreműködése nélkül. Lehet, hogy a fejed lát egy daloskönyvet az előtted levő polcon, de ha a tested nem segít a levételében, a fejed sohasem fog abból a könyvből énekelni. Az a szolgálat, amit Isten meg akar valósítani az Ő Fián keresztül, ebben a világban Krisztus Testén keresztül valósul meg. Nekünk pedig — a Krisztus Testének — ugyanaz a hatalmunk, mint magának a Fejnek!

Megvallás: Az Isten erejébe vetett hit által, Krisztussal együtt megeleveníttettem, és Ővele együtt ültettem a mennyekben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése