2017. február 6., hétfő

Andrew Wommack: A legjobb védekezés

Én pedig azt mondom nektek, hogy ne szálljatok szembe a gonosszal, hanem annak, aki arcul üt jobb felől, tartsd oda másik arcodat is. (Máté 5:39)


Melyiket szeretnéd inkább, hogy Isten védjen meg, vagy pedig saját magad védd meg magadat?
Ezt a választást kínálja fel itt Jézus.
A másik arc odafordítása” nem a visszaélés receptje, hanem inkább az, hogy igénybe veszed Isten segítségét a védelmedben.

Sok ember azt gondolja, hogy Jézus ezen instrukciói garantálják, hogy mások ki fogják használni őket. Ez így is lenne, ha nem vennénk számításba Istent! Azonban, ha követjük a parancsolatait, akkor tudjuk, hogy az oldalunkon áll.
Azt mondja a Róma 12:19-ben “Ne álljatok bosszút önmagatokért, szeretteim, hanem adjatok helyet az ő haragjának, mert meg van írva: “Enyém a bosszúállás, én megfizetek” – így szól az Úr.”
Amikor visszatámadunk, akkor a saját erőnkre számítunk; de amikor odafordítjuk a másik orcánkat, akkor Istent hívjuk a védelmünkre.
Miután megértettük ezt, nyilvánvalóvá válik hogy ezek az instrukciók a javunkra vannak.
A Jakab 1:20 szerint az ember haragja nem viszi végbe Isten igazságát. Függetlenül attól, hogy mennyire megfelelőnek tűnhet a haragunk, vagy mennyire változtathatná meg haragunk az embereket vagy élethelyzeteket, véleményünk szerint ilyen módon sohasem érjük el Isten legjobbját.
Amikor magadat véded, Istent akadályozod abban, hogy téged védhessen.
Amikor a másik orcádat az ellenséged felé fordítod, akkor Isten erejét felszabadítod a saját oldaladon. Hagyd, hogy Isten védjen meg ma.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése