2016. szeptember 2., péntek

Gloria Copeland- Szívből szívbe!

Mert ki ismeri vagy értette meg az Úrnak értelmét (tanácsait és szándékait), hogy oktathatná, vezethetné Őt? Bennünk pedig Krisztus, a Megváltó értelme van, és az Ő szívének gondolatai (érzései és szándékai) a miénk. - 1 Korinthus 2:16 

Nem izgalmas azt tudni, hogy Isten tulajdon szívének gondolatai, érzései és szándékai lehetnek a szívedben?
Nem óriási dolog annak a tudatában lenni, hogy a menny és föld Teremtője egy szellem akar lenni velünk, és a gondolatait közölni akarja az értelmünkkel?
Az 1 Korinthus 6:17 azt mondja, hogy amikor az Úrral egyesültél, egy szellem lettél Vele. Egyesült veled, hogy bizalmasan beszélhessetek. Isten azt akarja, hogy ilyen harmóniában legyél Vele, hogy az Ő gondolatai a te cselekedeteiddé válhassanak. Azt akarja, hogy olyan közelségben járj Vele, hogy mindig elég erőd legyen, hogy az ördögöt legyőzd ezen a világon. Azt akarja, hogy olyan összhangban legyél a Szellemével, hogy érezhesd a szívének könyörületét azok iránt, akik fájdalmat vagy betegséget hordoznak. Egy akar lenni veled, hogy kinyúlhasson mások felé rajtad keresztül, és beteljesíthesse a célját a földön.
Kötelezd el magad ma, hogy egységben jársz az Úrral! A belső emberedben figyelj az Ő Szellemére! Határozd el, hogy az Ő hangjának engedelmeskedsz, nem pedig a világ vagy a test hangjának!
Hagyd, hogy Krisztus értelme áradjon rajtad keresztül!
Igei olvasmány: 1 Korinthus 2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése